• La guardiola de la felicitat online

La guardiola de la felicitat online

Dos emprenedors catalans creen una start-up per estalviar i fer pot comú a través d'Internet amb la col·laboració de l'inversor Xavier Verdaguer

La guardiola, idea de la que part l'start-up
La guardiola, idea de la que part l'start-up
X. Pino (ACN) / N. Navarro
05 de Març de 2014

Somiar és gratis però fer realitat allò que un vol a vegades surt car. Aquest és el punt de partida de Piggydreams, un web nascut fa un any a Girona. La plataforma no només l'ajuda a fer guardiola, també posa en contacte amb proveïdors que fan ofertes. Ara, amb més de 200 somnis complets, Piggydreams s'ha fixat fer el salt als EUA. I en paral·lel, els seus creadors han engegat un altre web, Regaleamos, que permet a la gent fer pot comú online.

De moment, han tancat una primera ronda de finançament amb 140.000 euros, gràcies a diversos inversors del sector tecnològic com l'emprenedorXavier Verdaguer, que ha entrat recentment. "Ens va molt bé perquè ell té molts contactes", apunta Miquel Roig, un dels fundadors -juntament amb el seu germà Pau- en declaracions a VIAempresa.

També disposen d'ajudes del fons d'inversióMaking Idees Business, format per 49 socis provinents de l'Institut Superior per al Desenvolupament d'Internet (ISDI).

Inversors i salt internacional
A banda de la inversió externa, també compten amb el suport de la Universitat de Girona, ja que participen en el programa de la seva acceleradora d'empreses. Durant els 12 mesos vinents els seus objectius són arribar a tenir 5.000 somnis en línia, aconseguir complir-ne un miler i, sobretot, fer el salt al mercat estadounidenc.

Amb el marge del finançament aconseguit, desenvoluparan el software "per acabar de completar el desenvolupament tecnològic i per llançar les primera campanya de màrqueting i recollir mètriques", apunta Miquel Roig. I tot i que el seu projecte és novell (nascut al gener de 2013), ja pensen en la internacionalització. "Intentem pensar molt en global, perquè tot i que el nom sona horrible, als EUA funcionarà molt bé (piggybank és guardiola en anglès), on volem desenvolupar-ho amb rapidesa" explica Roig.

Regals en equip gestats online
Piggydreams és l'empresa matriu i les webs Piggydreams i Regaleamos són els projectes sortits d'aquesta start-up que parteix de les experiències personals. La idea va sorgir quan uns usuaris de Piggydreams van decidir ajuntar-se i estalviar per fer un regal conjunt a un cooperant internacional que es trobava a Burkina Faso. A partir d'aquí va néixer l'embrió de Regaleamos, que aquest febrer ja s'ha convertit en realitat. Es tracta d'un web que permet fer pot comú.

Tant és si es tracta d'un grup de pares i mares d'escola o bé d'una colla d'amics dispersos pel món que volen fer un regal conjunt: Internet no hi entén de fronteres i permet fer gestions amb un sol clic. "Precisament, això és el que ha aprofitat Regaleamos; les potencialitats que ofereix la xarxa, aplicant-les a la indústria de la felicitat", concreta Miquel.

En aquest cas, quan l'usuari es registra, la pàgina web li permet crear un grup i convidar -mitjançant les xarxes socials- tothom qui vulgui que faci pot comú. S'estableix una quantitat, es fixa quina aportació hi haurà de fer cadascú i el pot comença a créixer. "Es pot fer servir Regaleamos tant per fer un regal a una professora, per exemple, o per organitzar un comiat de solter", explica el seu artífex. Per a aquest 2014, els creadors s'han fixat aconseguir 5.000 usuaris (comptant que, de mitjana, cada grup tindrà 14 persones). Pel que fa als pots, molts es poden situar en uns 120 euros.

Un cop s'han recol·lectat els diners, la pàgina ofereix dues possibilitats. Traspassar la quantitat en un compte corrent (el de l'administrador del grup) o bé convertir-los en un regal. I aquí, novament hi entren en joc els proveïdors, que poden fer ofertes ajustades a mida. "Allò que fem és simplificar un procés que, a vegades, resulta complex i farragós per aquell qui hagi d'aplegar els diners", conclou Miquel Roig.