La Fundació Naturgy ha dut a terme un estudi per analitzar “el paper imprescindible” dels cicles combinats dins l’àmbit de la seguretat del subministrament. Aquesta iniciativa sorgeix, principalment, del context global dels anys 2021 i 2022. Una crisi de preus de l’energia marcada per l’impacte de la guerra d’Ucraïna. En aquest sentit, el grup energètic ha volgut fer un seguiment de la volatilitat del mercat energètic i, a la vegada, buscar noves solucions sostenibles i estratègies de diversificació de l’activitat.
Sota el criteri de Naturgy, els cicles combinats “són subestimats” i no es tenen en compte com un element clau per mantenir l’estabilitat d’un sistema energètic “en plena transformació”. Per tant, el futur passa per trobar un equilibri “entre la sostenibilitat i la seguretat a la provisió d’electricitat”. La publicació de l’informe arriba poques hores després que la multinacional hagi inaugurat la seva major planta d’energia solar als Estats Units, concretament a l’estat de Texas. Amb una inversió de 264 milions d’euros, el 7v Solar Ranch té 800 hectàrees per instal·lar 555.600 mòduls fotovoltaics que generaran 560 GWh anuals d’electricitat. La planta de Naturgy podrà arribar a una plantilla de 600 persones en els moments de major càrrega de feina.
Naturgy ha signat un contracte amb Google per vendre-li tota la producció de la planta durant 15 anys per més de 500 milions d’euros Fa dos mesos, Naturgy i el Banc Europeu d’Inversions van signar un préstec de 700 milions d’euros, amb els quals el grup energètic haurà de digitalitzar la xarxa elèctrica i, a la vegada, reforçar la garantia de subministrament a Espanya. El projecte també contempla l’acceleració de la descarbonització. “Contribuirà de forma significativa al camí cap a la descarbonització de l’economia”, apunta Francisco Reynés. En aquest sentit, el president executiu de Naturgy creu que l’empresa ha dut a terme “una aposta irreversible per la transició energètica, on la integració de la potència renovable és vital per complir amb els objectius climàtics i de sostenibilitat”.