• Nobone, el Wallapop dels videojocs

Nobone, el Wallapop dels videojocs

El 'marketplace' especialitzat en 'gaming' ludifica l'experiència de l'usuari, facilita enviaments, pagament online i ja monetitza

L'aplicació Nobone és el Wallapop del 'gaming'
L'aplicació Nobone és el Wallapop del 'gaming'
Aiats Agustí
Periodista
Barcelona
22 de Març de 2018

Nobone és un marketplace de segona mà on els usuaris poden comprar articles de gaming, com consoles, videojocs o perifèrics. L'aplicació sembla un Wallapop especialitzat. Excepte pel petit detall que ha resolt tots els problemes que els fundadors de la popular app van obviar en un principi: monetització, fidelització, enviaments i pagament online.

 

L'equip de NoboneEl funcionament és molt similar. En l'aplicació apareixen els productes disponibles i la possibilitat d'encetar un xat amb el venedor, cercador per filtre, etc. Quan s'està interessat en un videojoc, per exemple, el pagament es fa a través de l'aplicaicó "i tens 48h per quedar amb la persona i fer la transacció", diu Jordi Barnés. També es poden realitzar ofertes directament i escollir si l'enviament es fa a domicili. "El cost mitjà és de 4 euros per enviament, però fem campanyes i promocions perquè els usuaris l'utilitzin", explica

L'aplicació reté els diners i fins que la transacció no ha estat efectuada, no s'ingressa al venedor. A més inclou un sistema de punts ludificat per retenir els usuaris i garantir la recurrència en l'ús al més pur estil Mario Bros. "Cada cop que compris un producte aconsegueixes una moneda, quan n'acumulis un cert nombre obtens 5 euros de descompte", explica Barnés, fundador de la startup incubada a Barcelona Activa.

 

El joc de les monedes és la clau de la monetització de Nobone. "L'usuari pot comprar una moneda per 99 cèntims, tres o cinc i serveixen per promocionar els teus productes, però a més, cada producte promocionat acumula un descompte, de manera que els usuaris preferiran comprar els productes promocionats", detalla l'emprenedor. Aquesta és la manera d'incentivar l'ús de l'app.

El preu del producte l'escull l'usuari i Nobone se'n queda el 10% sumat al preu final, de manera que és el comprador qui assumeix aquest cost. "El venedor sempre rebrà el 100% del preu que demana i el comprador s'assegura un pagament segur", afirma.

Nobone funciona, de moment, a Barcelona, tot i que es poden fer enviaments a tot l'Estat espanyol "per no haver de veure el venedor, que és una de les raons perquè vaig crear aquesta aplicació", riu.

Barnés explica que no cal veure el venedor, "és una de les raons perquè vaig crear aquesta aplicació"

L'aplicació està disponible per a Android i llançaran la versió per a iOS properament. Durant el 4YFN, l'equip de Nobone ha presentat el projecte, que ja compta amb 1.700 usuaris des del 26 de gener.

Do not only buy one

Fa un any, Barnés treballava al departament de recursos humans d'una multinacional. "No tenia ni idea de què era una startup", ironitza. Barnés va haver de deixar la feina per cuidar un familiar. "Necessitava diners, em vaig vendre la Play Station", recorda. Ho va pujar a Wallapop, com faria qualsevol. "Però jo no volia la meva Play al costat d'una rentadora i no vull veure qui me la compra, no m'interessa", diu. Barnés no va trobar una aplicació que resolgués les seves necessitats.

Va contactar amb un amic que ja havia muntat una startup i li va recomanar Barcelona Activa. Va entrar al programa d'emprenedors al març del 2017: "En dos mesos vaig fer un màster sobre com muntar una empresa". Després de buscar dos socis van començar a programar l'aplicació. Actualment l'equip compta amb 5 persones.

Mentre bastia el projecte de Nobone, Barnés necessitava diners: "Vaig començar a treballar a Correus a l'Hospitalet repartint paquets d'Aliexpress, allà vaig entendre com funcionen els enviaments que ara la gent fa amb la nostra app". Avui ja treballa exclusivament a Nobone, que, per cert, respon a l'acrònim Do not only buy one.

Andalusia i el món

El projecte de Barnés té futur si observem les dades. Espanya és el quart país d'Europa que més videojocs consumeix, d'acord amb l'Associació Espanyola del Videojoc, per darrere d'Alemanya, Regne Unit i França, i per davant d'Itàlia. Aquesta indústria representa ja el 0,11 % del PIB. 

Espanya no només és un dels més grans consumidors de videojocs d'Europa, sinó també un dels països on més cars resulten, segons el comparador de preus Idealo.es: La diferència de preu entre comprar un videojoc a Espanya i comprar-lo al Regne Unit pot arribar fins a gairebé un 20%.

El pròxim objectiu de Nobone és obrir el mercat andalús, "que és la segona comunitat que més videojocs compra i ven", per després obrir-se a tota Espanya. Nobone es presenta com el competidor online de les botigues Game, de compravenda de videojocs de segona mà, amb la diferència que aquesta empresa "paga el 50% del cost del joc original i el venen molt més car".

A l'estiu esperen comptar amb 20.000 o 30.000 descàrregues i "que els usuaris entenguin que han de pagar a través de l'app".