• Onebox té les teves entrades

Onebox té les teves entrades

La startup comercialitza un software que congrega en una sola plataforma tots els canals de venda per a anar a espectacles, partits i altres esdeveniments

    Carlos Galí created Onebox to make up for the sector’s lack of effectiveness
    Carlos Galí created Onebox to make up for the sector’s lack of effectiveness
    13 de Setembre de 2016
    Act. 14 de Setembre de 2016
    Onebox pot ser l'empresa que estigui al darrere de la compra d'unes entrades a través d'Atrápalo, Ticketmaster o, fins i tot, de la mateixa web del FC Barcelona. Aquesta startup barcelonina va néixer el 2010 per desenvolupar i treure al mercat unsoftware que uneix en una sola plataforma tots els canals de venda.

    Al capdavant del projecte s'hi troba en Carlos Galí, un extreballador de Servicaixa, el popular servei de recollida d'entrades, que va veure en el sector un nínxol important: "Un organitzador cedeix tot el poder al canal de venda, és a dir, posa a mans d'una tercera persona tota la informació de l'espectacle i deixa que sigui aquest tercer qui executi la venda, la que representa la primera línia del compte de resultats. I això per què ha de ser així?". A més d'això, Galí assegura que hi ha companyies com El Corte Inglés o el ja desaparegut Servicaixa que no tenen la venda de tiquets com a principal activitat, el que fa que pot fer que no es destinin a aquest segment els esforços necessaris.

    El CEO també va detectar un problema en l'optimització dels canals de venda. Per tal d'estar presents a les diverses plataformes, un organitzador havia de repartir les localitzacions disponibles entre els canals i anar traspassant seients d'un costat a un altre a mesura que s'anaven venent entrades. I això, afirma, "és ineficient pel que fa a l'operativitat i a l'obtenció d'informació detallada sobre el procés de venda de cada lloc".

    Ara a Onebox hi ha una diversitat de canals disponibles. Quan un organitzador inclou un esdeveniment, només ha d'escollir on vol que es venguin les entrades i gestionar tot el procediment a través de la startup, no de manera separada en cadascun dels canals.

    Emmirallats en la venda de vols
    La indústria del transport de passatgers és el seu referent. "Tu compres un bitllet d'avió i ja està, és l'empresa originària qui s'encarrega de tot", assenyala Galí, qui esmenta l'empresa líder Amadeus, qui va desenvolupar el software que usen totes les aerolínies per comunicar i distribuir la capacitat i disponibilitat de seients.

    L'equip de Onebox vol millorar l'efectivitat dels serveis de compravenda d'entrades. Cedida

    El cofundador reconeix que no són l'única companyia del mercat, però subratlla que són "el primer sistema de distribució global de venda d'entrades". Ho han aconseguit gràcies a la compartició de recursos de cada client, de manera que cada nou canal i organitzador que entra a la plataforma està disponible per a futurs esdeveniments. "Compartir fa que el creixement sigui exponencial perquè cada recurs nou genera més recursos i vendes", detalla, "és un ecosistema que facilita la feina a l'organitzador, que és qui ven les entrades, nosaltres només facilitem que els canals de venda estiguin junts".

    Clients d'alt nivell
    "Tenim la sort de tenir un model de negoci basat en clients d'alt nivell i que venen moltes entrades. El que signem aquest any, ens donarà pels propers", assegura Galí. I és que entre els qui usen Onebox es troben la sala BARTS, el Grup Balaña, el Circuit de Catalunya o equips de futbol de primera divisió com el Barça, l'Espanyol, l'Atlético de Madrid o el València, entre altres.

    Onebox busca clients amb grans volums d'entrades, el que Galí afirma que els permet tenir més recurrència, i en aquest cas el futbol és un dels millors esports. "El bàsquet, en canvi, és molt d'abonat", compara, "un cop tens el teu abonament, ja no compres entrades".

    Amb els ulls als EUA
    Galí és el soci fundador, però compta amb set socis privats més que van recolzar el projecte. Des de l'inici de l'activitat fa ja 6 anys, poden afirmar que creixen a bon ritme. El 2015 lafacturació va ser de poc menys de 3 milions d'euros venent el producte a Espanya amb oficines a Barcelona i Madrid, i amb 4,5 milions d'entrades venudes, un 41% més que l'any anterior.

    Pel 2016, preveuen arribar als 4 milions d'euros i als 6 milions d'entrades amb l'ampliació del negoci a Costa Rica i amb una expansió no molt llunyana als Estats Units, on ja tenen una petita seu per estudiar el mercat. "Si una costa tenim bona és que desenvolupem tecnologia", explica sobre el creixement a Nord-amèrica, "allà podem usar el mateix model de negoci que aquí, que consisteix a tancar acords directament amb els organitzadors, o podem llicenciar el software i ajuntar-nos amb un partner per crear un concepte nou".

    La companyia rebutja fer "un creixement molt expansiu", el que Galí considera que els diferencia de la resta de startups: "El nostre model és més d'anar fent passos cap endavant a poc a poc, però sòlids per evitar que el que hem construït es desmunti".