Apple va presentar dimarts les seves darreres novetats i ho va fer en tots els fronts: en el de la computació professional, nou Mac i pantalla; en el de la mobilitat, nous iPhones; i en l’híbrid, nou model d’iPad. Apple va titular la seva presentació Peek Performance (una mirada al rendiment), un joc de paraules amb Peak Performance (rendiment màxim). I l’esdeveniment va anar d’això, de la potència de càlcul dels darrers xips d’Apple.
Apple no va defraudar ningú i va complir tots els rumors (un dia parlarem del gran negoci que hi ha muntat al voltant dels rumors de la marca de la poma).
La primera gran novetat va ser la del nou iPhone SE (3a gen) que compta amb connectivitat 5G, el nou xip A15 Bionic d’Apple i fins a 50 hores de bateria. Surt a partir de 529 euros i és el model d’entrada a la gamma d’iPhone, que poden arribar a fins als 1.839 euros (iPhone 13 Pro Max amb 1Tb). Diria que triomfarà bastant.
Recomanat per a usuaris d’Apple que busquin les prestacions i la qualitat de la marca sense arruïnar-se i com a primer mòbil per a canalla de l’upper-diagonal
També vam veure el nou iPad Air que incoropra el xip M1 i connectivitat 5G i amb una pantalla de 10,9’’. A cada generació d’iPad, Apple fa el trànsit cap a una computació mòbil on la combinació iPad + teclat competeix amb els portàtils. De fet, per a aplicacions d’oficina i en entorns de mobilitat com els actuals, els darrers model d’iPad són imbatibles.
Recomanat per a gent que no para a l’oficina en tot el dia i treballa en cafès, tren i a dins el cotxe elèctric mentre el carrega en una electrolinera
L’altra gran novetat s’adreça al mercat professional. El nou ordinador insígnia d’Apple és el Mac Studio, una mena de Mac Mini que s’ha fet gran, així quadradet i tot cuco. Amb xip M1 d’Apple (Max o Ultra, segons la butxaca) i amb una capacitat que va dels 512 Gb als 8 Tb (!) és l’ordinador perfecte per a professionals de la imatge, el so i el disseny. El preu no és cap bestiesa per un usuari professional i va des dels 2.329 euros (M1 Max) i 4.629 euros (M1 Ultra) fins als 9.200 euros segons la configuració.
Recomanat per a fanboys d’Apple que no puguin suportar veure un logo de Samsung, LG, Dell o BenQ al costat del de la poma i que no els vingui de 2.000 euros
Apple afirma que la configuració més alta del Mac Studio, amb el nou xip d’Apple, supera en potència els Mac Pro, que amb xip d’Intel eren els ordinadors més potents de la poma fins dimarts. Menció especial per als ports USB, que quan treballes amb àudio i imatge no n’hi ha mai prou. El Mac Studio en porta 6, dos dels quals al davant! (això amb Steve Jobs no passava).
Recomanat per a usuaris professionals que puguin rendibilitzar la inversió amb la millora de la productivitat del nou Mac Studio
Recordeu que el Mac Studio és només la capsa, li cal un monitor. I casualment, Apple ha presentat l’Apple Studio Display de 27’’ i 5K. La curiositat és que no és només un monitor i prou sinó que porta a dins un xip M13, fet que li permet gestionar una càmera de 12 Mpx, sis altaveus amb àudio espacial i tres micròfons. Menció especial per la càmera intel·ligent que centra l’enquadrament en la persona que parla en una videoconferència i que obre el zoom de manera automàgica en cas que algú entri al seu camp visual.
I aquí els preus ja no es poden considerar assequibles. La versió bàsica surt per 1.779 euros que pugen als 2.029 si el volem amb vidre nanotexturitzat (que fins ahir ningú no sabia què era). I no acaba aquí: si volem que sigui ajustable en alçada —el model bàsic només es pot regular en inclinació— hi haurem d’afegir encara 460 euros. I si ja ens gastem 2.239 euros en un monitor nanotexturitzat i —oh novetat— amb alçada regulable ja no ens vindrà d’aquí gastar-nos els 25 euros que val un drap per netejar la pantalla amb la marca de la poma.
La línia que separa la Peak Performance i la Freak Performance és molt fina.
Recomanat per a fanboys d’Apple que no puguin suportar veure un logo de Samsung, LG, Dell o BenQ al costat del de la poma i que no els vingui de 2.000 euros