director general de Alimentaría Exhibitions

Alimentaria, 40 anys impulsant la indústria

25 d'Abril de 2016
J. Antoni Valls
Alimentaria compleix 40 anys en el seu millor moment, amb un projecte consolidat, convençuda de la seva proposta de valor i amb xifres que la confirmen com una de les trobades imprescindibles per la indústria alimentària a escala internacional. Per l'edició que comença aquest dillunsesperem més de 140.000 visitants -40.000 d'ells estrangers- i 4.000 empreses expositores, amb un miler de forànies. Arribar a les quatre dècades de trajectòria en aquest estat de forma parla del servei que dóna el saló a tots els players del sector. Alimentaria ha estat sempre al costat de la indústria, atenent i avançant-se a les seves necessitats.

La innovació és un dels pilars estratègics d'Alimentaria, juntament amb la internacionalització i la gastronomia. L'espai Innoval serà la plataforma de llançament de 300 nous productes que arriben amb propostes disruptives en packaging, matèries primeres i mètodes de producció que responen a les demandes del consumidor... En definitiva, un mostrari de les novetats que canviaran el sector en els pròxims anys. I ho faran perquè responen a les necessitats d'un consumidor cada cop més exigent i informat, que reclama productes vinculats amb la nutrició, la salut i el benestar.

Alimentaria és un observatori privilegiat per descobrir què veurem en els pròxims anys, però també per enfortir la indústria i generar noves oportunitats de negoci. Pel recinte Gran Via de Fira Barcelona passaran durant aquesta setmana 40.000 professionals internacionals, entre els que hi haurà 800 compradors de les primeres marques del sector convidats per l'organització per participar en les més de 10.000 reunions de treball que es produiran i tancar aliances comercials amb els expositors.

La celebració d'una trobada professional com Alimentaria és un esdeveniment imprescindible pel sector de l'alimentació, i també un dinamitzador econòmic de primer ordre per Barcelona i la seva àrea metropolitana. El saló obre aquest dilluns les seves portes gràcies a la feina de les 700 empreses implicades en el muntatge -que donen feina a més de 6.000 operaris- dels 1.400 transportistes i dels 200 treballadors de la neteja que estan deixant a punt l'enorme espai de Gran Via des de fa més d'una setmana.

Fora del recinte, els hotels estan al 90% d'ocupació, i els restaurants i comerços de la ciutat encaren una de les setmanes més lucratives, gràcies a l'arribada dels visitants del saló. En total, es calcula que l'impacte econòmic d'Alimentaria supera els 170 milions d'euros.

Després de 40 anys, Alimentaria és una cita marcada en vermell al calendari per la ciutat de Barcelona i per tots els agents internacionals de la indústria de l'alimentació i les begudes. Gràcies a la seva feina d'acompanyament a les empreses i aparador de la innovació, Alimentaria s'ha convertit en un motor essencial pel primer sector de l'estat, amb una facturació de 93.000 milions d'euros, un mapa empresarial format per 30.000 companyies –un 96% d'elles pimes- i que dóna feina a més de 500.000 persones de forma directa. En l'edició d'aquest any reafirmem el nostre compromís amb el sector i la seva cadena de valor, amb el propòsit de seguir sent un agent necessari i valuós per la indústria.