Subdirector emprenedoria València Activa

Una ciutat d'oportunitats: VLC Tech City

24 de Febrer de 2020
Act. 24 de Febrer de 2020
Javier Mateo

Existeix la idea que València és una ciutat excepcional on poder gaudir d'una gran qualitat de vida, d'una gastronomia tradicional i avantguardista de primer nivell, on els dies assolellats són la norma i una ciutat en la qual estem bojos en cremar els monuments fallers després d'un any de treball. I esta idea, en gran part almenys, és conforme a la realitat. Però també és cert que, al llarg de la meua vida professional i és un fet que he pogut contrastar amb moltes altres persones, aquesta ciutat també és coneguda pel seu bon fer, per les seues universitats, pels seus centres d'investigació, per les solucions tecnològiques que es desenvolupen, per les seues empreses, pels seus professionals, pel seu talent. Vages on vages segurament et trobes amb algun professional o alguna empresa d'aquesta ‘terreta’ exercint a molt bon nivell les seues comeses.

 

Em resulta curiós com cada vegada és més habitual que quan dius que véns de València et contesten amb un “Ah, sí, he treballat amb tal o tal altra empresa de València” o “Ah, sí, hem implementat tal o tal altra solució d'una startup de València”. Es podria pensar que en ser de València i treballar per i per a València, això que escric és una oda a la meua ciutat, però m'ompli d'orgull i satisfacció (que diria aquell) confirmar que aquesta percepció s'està transformant en una realitat immutable més enllà de l'entorn professional, una realitat en la qual València es conforma com a bressol i viver de talent.

 

"Aquesta percepció s'està transformant en una realitat immutable més enllà de l'entorn professional, una realitat en la qual València es conforma com a bressol i viver de talent" 

És en aquest punt on arranca VLC Tech City, una plataforma públic-privada, integradora i oberta, nascuda des de l'emprenedoria de la ciutat i impulsada per l'Ajuntament de València, a través de València Activa. En col·laboració amb organismes públics, universitats, centres de formació, associacions empresarials, col·legis professionals, centres d'investigació i instituts tecnològics, agents socials, entitats inversores, startups, pimes i multinacionals, estem construint, en consens, el nou model de ciutat que volem, una ciutat plena d'oportunitats perquè totes aquelles persones que tinguen un projecte puguen dur-lo a terme i fer-lo créixer. Un nou model de ciutat en el qual el talent, la innovació i el coneixement siguen els vertaders protagonistes.

Volem posicionar València com un hub tecnològic i innovador referent a escala europeu, que atraga el talent internacional, i, sobretot, que retinga el talent local, i siga un lloc ideal per a invertir i crear projectes.

I en aquella línia treballem, estant sempre connectats a la realitat dels agents que configuren el nostre ecosistema, i com no, estant també al costat de les persones que han decidit emprendre a València, donant-los suport i treballant per a donar-los visibilitat -tant nacional com internacional.

De fet, un de les primeres fites de la plataforma ha sigut atraure un esdeveniment internacional de gran importància per a la ciutat i el seu sector tecnològic i innovador com és el festival Webit València 2020.

I a més de treballar per a millorar el posicionament internacional de la ciutat, també treballem amb fermesa per a reforçar i impulsar el talent valencià. Per això, quan vam saber que, després de la cancel·lació del MWC i el 4YFN, s'estava gestant un esdeveniment en el marc del #TechSpiritBarcelona en el qual “els altres” ecosistemes tingueren protagonisme, decidirem sumar-nos per a tirar avant #TheOthersBCN20, on donar visibilitat als ecosistemes emprenedors de València, País Basc, Galícia i Andalusia.

I és que quant a emprenedoria les xifres parlen per si soles: València és la ciutat espanyola amb més startups per càpita i se situa com a tercer hub tecnològic al nostre país, concentrant més del 15% de les startups que operen a Espanya.

"València és la ciutat espanyola amb més startups per càpita i se situa com a tercer 'hub' tecnològic al nostre país" 

Amb tot, des de VLC Tech City, volem que en 5 anys València estiga en el top 10 europeu de ciutats tecnològiques i per a aconseguir aquest objectiu estem concentrant tots els nostres esforços com a Administració amb el suport i compromís de totes aquelles entitats que volen unir-se a la València del futur.