L'última circular 3/2014 del 2 de juliol de la Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC) ha proposat modificar la distribució dels períodes i els horaris del subministrament elèctric en baixa i alta tensió en els àmbits següents: la tarifa 3.0A ara es passa a anomenar 3.0TD i té un subministrament en BT (Baixa Tensió); la tarifa 3.1A desapareix; i la tarifa 6.1A ara s'anomena 6.1TD i té un subministrament en AT (Alta Tensió).
A més, s'ha plantejat eliminar la distribució de les hores punta amb un cost unitari més elevat; d'aquesta manera, en dies laborables, tant d'hivern com d'estiu, de les 10:00 a les 14:00 i de les 18:00 a les 22:00 hores s'aplicarà aquesta tarifa només en l'accés 3.0A.
Hem comentat que la tarifa 3.1A desapareix, d'aquesta manera els subministraments en AT estaran assignats a la tarifa 6.1TD. Ara mateix, el mètode de facturació del terme de potència en 3.1A es calcula sobre la base de la potència màxima registrada en cada període de facturació. En el cas que se superi la potència contractada, encara que això succeeixi només una vegada, la penalització computa per al període de facturació complet. Evidentment, això suposa una minva en la competitivitat de les pimes, que veuen com la despesa de la seva factura pot augmentar considerablement.
Tot i així, s'obre la possibilitat que per als subministraments de menys de 15kWH es pugui contractar el subministrament en dos o tres períodes. Per tant, en el cas que es materialitzi aquesta proposta, el cost mitjà ponderat de kWH es veurà afectat en funció de la corba de càrrega de cada subministrament. Per analitzar l'impacte que aquesta modificació pot tenir en la factura és molt recomanable comprovar que la potència estigui ben contractada i ajustar, si escau, els horaris en què es desenvolupi l'activitat.
També és interessant tornar a plantejar la fotovoltaica per a autoconsum, ja que es recupera l'autoconsum amb injecció zero, sempre que la instal·lació de fotovoltaica no superi els 100kW.