La notícia de la designació del Celler de Can Roca com al millor restaurant del món va sacsejar d'una forma molt positiva la ciutat de Girona, les nostres comarques i tot el país. Catalunya torna a liderar la gastronomia mundial gràcies a les comarques gironines, i la nostra ciutat es veu catapultada a les pàgines de tots els diaris, televisions i digitals del món. La fotografia que il·lustrava la portada de La Vanguardia, obra de David Ruano i Paco Amate, simbolitza molt bé el que representa aquesta fita per a tots nosatres. Els tres germans, en Joan, en Josep i en Jordi, caminant pel mig de les aigües de l'Onyar, sota les façanes acolories i amb la catedral al fons, il·luminen el camí amb les torxes que sostenen. Ells i la ciutat en un tot, i amb la flama encesa.
Les felicitacions que els gironins els adrecem estan carregades, també, d'agraïment. L'èxit és ben seu, se l'han treballat amb admirables dosis de sacrifici, talent, creativitat, risc, compromís. És un èxit merescut, inqüestionable. Però no se l'han volgut quedar només per a ells: sempre l'han compartit i sempre ens n'han fet partícips a tots els gironins, i a tot el país. Aquesta és una de les claus del seu èxit: l'arrelament al territori, el reconeixement de qui són fills i on han nascut com a persones i com a professionals. La interacció amb el seu entorn natural, productiu, creatiu. Per això hi ha un agraïment molt sentit de part de tots. Sempre que els hem necessitat, ells hi han sigut.
I gràcies al Celler, Girona és més al món que mai. Tota la nostra excel·lent gastronomia hi surt guanyant; la capacitat d'atracció de Girona es multiplica; el lideratge del país es reforça. Ho hem de dir ben fort: felicitats, i moltes gràcies!