Des de Santa Perpètua de Mogoda s'han fet, durant les darreres dècades, un seguit d'accions de desenvolupament local que valoren el nostre territori. Aquest rol dinamitzador del municipi ha estat fonamental per tirar endavant iniciatives, impulsar projectes de futur i gestionar programes d'actuació amb el suport dels diferents actors econòmics i socials.
La defensa del nostre teixit empresarial com a peça clau de l'economia del territori ens ha permès mantenir la nostra important base industrial, fet diferencial arreu de Catalunya, i per aquest motiu encara tenim un 49,6% dels llocs de treball assalariat, dels 11.755 localitzats al municipi, al sector industrial.
Aquesta aposta del municipi ha estat exercida, i així continuarem, tenint molt poques competències legals i encara menys recursos transferits. Malgrat aquesta realitat competencial i la greu crisi econòmica durant els últims anys, es va iniciar el desenvolupament d'una Agenda Estratègica, que té per objectiu que Santa Perpètua sigui un referent de la indústria i el treball a Catalunya.
En aquests moments, es vol aprofundir en aquesta estratègia, per assolir dos reptes importants: millorar la qualificació professional dels nostres ciutadans/nes i donar suport a les nostres Pimes i emprenedors.
En aquesta línia és vol continuar la tasca dels anys anteriors invertint en:
-La millora del mapa de la formació professionalitzadora a Santa Perpètua i a tota la Riera de Caldes. L'oferta formativa que la Generalitat està implementant no és suficient i està allunyada de les necessitats del nostre teixit productiu. Hem proposat als Departaments d'Ensenyament i d'Empresa i Ocupació incrementar les especialitats formatives inicials i de reciclatge, sobre tot industrials. I també fer una adaptació dels continguts formatius dels Graus de Formació Professional, com ja estem fent en logística i vehicle elèctric. Aquesta aposta passa per exigir al Govern de la Generalitat una major inversió en la qualificació del nostre capital humà, com estan fent altres països europeus.
-El suport a la internacionalització de les nostres PIMEsés imprescindible per aconseguir que totes les nostres empreses que tinguin un bon producte el puguin exportar. Per aquesta raó l'any 2012 vam iniciar el projecte Exportes? a la Riera de Caldes, amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Centre Metal·lúrgic.
-La consolidació d'activitats com la logística industrial i la distribució de mercaderies. El nostre territori ja és una plataforma logística important i la nova Central Intermodal de La Llagosta ens ha de permetre fer un salt qualitatiu i de futur.
-L'impuls als nous sectors emergents, com el vehicle elèctric, que recuperin el nostre saber fer a la indústria del vehicle lleuger, on la Riera de Caldes havia estat capdavantera.
-Un pla de millora dels nostres polígons. Tot i la crisi, en els dos últims anys al nostre municipi s'han implantat 206 noves empreses. Aquesta tasca de captació de noves inversions és imprescindible per al manteniment i la creació de nous llocs de treball. Però hem d'intensificar la inversió de les administracions. Els nostres polígons necessiten un bon manteniment i també bons serveis. Durant l'últim any amb el suport de la Diputació de Barcelona hem fet dos projectes per millorar l'eficiència energètica de les empreses, i un altre per dotar de fibra òptica als polígons de tota la Riera de Caldes. Els resultats són bons, però ens manca molta feina per fer.
Tenim un repte pels pròxims anys per continuar treballant, però ho hem de fer amb molta valentia i decisió, anant més enllà de les nostres competències legals i empaitant a les altres administracions. Nosaltres, els electes dels ajuntaments, som els polítics més propers als ciutadans/nes i a les empreses i no podem defraudar-los.
19
d'Octubre
de
2015
Act.
19
d'Octubre
de
2015