El hub d’innovació alimentària KM ZERO, dedicat a generar productes i solucions per a l'ecosistema alimentari, impulsa Ftalks Editions, trobades periòdiques per a inspirar i connectar als actors que estan liderant la revolució de l'alimentació. La primera edició d'aquest nou projecte serà en col·laboració amb Lanzadera i tindrà lloc aquest 19 de novembre en Marina d'Empreses, durant la quarta edició de la València Startup Week, una setmana en la qual el sector de l'emprenedoria serà protagonista a la ciutat.
Els principals actors implicats i convidats a aquestes jornades seran startups, acceleradores, inversors, centres tecnològics, líders d'opinió i representants de la indústria. Raúl Martín, director de KM ZERO Food Innovation Hub, afirma que “amb Ftalks Editions volem contribuir a la transformació del sector de l'alimentació per a afrontar els reptes existents i la demanda futura al nostre país. El nostre objectiu és ser una trobada referent que connecte a tots els actors del sector de manera periòdica”.
Martín: "Volem contribuir a la transformació del sector de l'alimentació per a afrontar els reptes existents i la demanda futura al nostre país"
Aquesta primera trobada de Ftalks Editions comptarà amb ponents i emprenedors destacats com Vincent Rosso, cofundador de Blablacar i Consentio. A més, Isra García, especialista en negocis, transformació digital, disrupció, ultraproductivitat i alt rendiment, participarà amb la ponència Disrupt Yourself. Disrupt Everything.
Les startups seran protagonistes en diferents moments de la jornada, mostrant els seus projectes per a solucionar les necessitats dels consumidors i afrontar els principals reptes del sector: salut i sostenibilitat. Entre elles, empreses disruptives com Notpla, amb seu a Londres i dedicada a la creació d'embalatge sostenible fet d'algues i plantes; Vegaffinity, productora i distribuïdora d'aliments vegans per a facilitar l'adopció d'una alimentació sostenible a particulars, restaurants i professionals, o Citring, empresa que ha desenvolupat un nou concepte d'espremedora domèstica; aquestes dues startups impulsades per Lanzadera.
Així mateix, estarà present Trillions, anteriorment coneguda com Insectfit, startup amb suport per KM ZERO i Lanzadera, dedicada a l'elaboració i distribució de suplements esportius a partir de farina d'insecte.
També, es farà la presentació de PARSEC, l'acceleradora finançada per la Comissió Europea per a startups d'alimentació i altres sectors, coordinada per AVAESEN. Pel seu costat, Beatriz Jacoste, responsable de desenvolupament de negoci de KM ZERO Food Innovation Hub, explicarà el futur del sector i presentarà l'informe Fooduristic creat des de KM ZERO.
Ftalks’19, precedent per a crear Ftalks Editions
L'èxit de Ftalks’19 que va tindre lloc al setembre i va convertir València en la capital de la innovació i el foodtech, va marcar una referència per a l'ecosistema alimentari de la ciutat i per aquest motiu el hub d'innovació ha decidit continuar amb el llegat de l'esdeveniment en un nou format. Ftalks’19 va reunir a València a més de 500 persones i 50 ponents de primer nivell.