La llengua és identitat, coneixement i cultura. Per això, en aquest cas, com més també millor. L'estadística parla per sí sola: Dos terços dels europeus en edat de treballar, entre els 25 i els 64 anys, asseguren tenir coneixements d'almenys una llengua estrangera, tal com es deixa constància en un rànquing d'Eurostat recollit per Statista.
El resulta no deixarà indiferent a cap europeu: lidera Luxemburg amb un 99% de la població i tanca Hongria amb només un 37%. La mitjana europea es troba en un 66% i Espanya es col·loca bastant per sota. De fet, és la tercera per la cua amb un 51% de la població que assegura saber almenys una llengua estrangera. O el que és el mateix, pràcticament la meitat dels ciutadans espanyols reconeixen que no saben comunicar-se en res més que no sigui la seva pròpia llengua.
Tornant a la cima europea, Lituània, Letònia, Dinamarca i Eslovènia tanquen el top 5. Totes per damunt del 90%. De nord a sud ballen els percentatges i és que Itàlia, Grècia o Portugal també es troben per sota de la mitjana europea.
Com diu l'etnògraf digital i col·laborador de VIA Empresa,Josep Maria Ganyet, això "explica moltes coses". De llengua, coneixement, cultura i més enllà...