• Pòdcast
  • L'empresa al dia #23 | Les interioritats dels supermercats, amb Josep Ametller

L'empresa al dia #23 | Les interioritats dels supermercats, amb Josep Ametller

Com funciona la indústria dels supermercats a casa nostra? Quins són els reis de la plaça? És sostenible viure de productes de proximitat?

Josep Ametller, conseller delegat d'Ametller Origen i Elena Busquets, directora de VIA Empresa | Mireia Comas
Josep Ametller, conseller delegat d'Ametller Origen i Elena Busquets, directora de VIA Empresa | Mireia Comas
Redacció VIA Empresa
Barcelona
15 d'Abril de 2025

 

Som el que mengem. Individualment, però també com a societat. La indústria agroalimentària d’un país diu molt de com aquella societat es cuida a si mateixa, de com valora la seva terra i el seu producte, la seva mà d’obra, i quina visió té sobre el planeta i les generacions futures. Mouen milions d’euros de facturació, tones de fruita, verdura i menjar i milers de persones treballen a les seves empreses. Com funciona la indústria dels supermercats a casa nostra? Quins són els reis de la plaça? És sostenible viure de productes de proximitat? 

Els germans Ametller es van posar "mans a l'obra" a principis de segle i, amb tan sols, 30.000 euros de pressupost, van començar a aixecar el que es coneix com a Ametller Origen

Al 23è capítol de L'empresa al dia parlem d’agricultura, de supermercats, d’empresa familiar, de lideratge i de talent. I ho fem amb un convidat que està a la primera línia: Josep Ametller, conseller delegat d’Ametller Origen

 

A més d'endinsar-nos en el negoci d'Ametller Origen, repassem també les xifres clau del sector agroalimentari, que genera més de 48.000 milions d’euros anualls i suposa el 19,7% del PIB català. Genera una ocupació de 175.000 treballadors. Pel que fa a les exportacions d’aquest sector, suposen el 15% del total de Catalunya i el 22% del total de l’Estat. Productes estrella a Catalunya? La majoria estan relacionats amb la indústria càrnia (especialment porcina), però també sucre, xocolata, cafè, productes de confiteria i fleca, olis i vins.

Carlos Rojas i Gemma Fontseca, periodistes de VIA Empresa | Mireia Comas
Carlos Rojas i Gemma Fontseca, periodistes de VIA Empresa | Mireia Comas

El 23è capítol de L'empresa al dia compta, sota la conducció de la directora de VIA Empresa, Elena Busquets, amb píndoles informatives dels periodistes Gemma Fontseca i Carlos Rojas, per tenir presents les xifres clau del sector agroalimentari a Catalunya i els reptes als quals s’enfronta. 

Això és l’Empresa al dia, el pòdcast de VIA Empresa. Un pòdcast en català, sobre economia i empresa, amb el qual volem que empresaris, empresàries, directius… i totes aquelles persones vinculades al teixit empresarial català portin… l’Empresa al dia.