• Psious, la millor startup de l'any

Psious, la millor startup de l'any

La startup que utilitza realitat virtual per tractar trastorns mentals rep el Premi a la Millor Startup de l'Any d'Esade i el Banc Sabadell

Psious rep el premi a la millor startup de l'any | Cedida
Psious rep el premi a la millor startup de l'any | Cedida
Redacció VIA Empresa
Barcelona
18 de Novembre de 2020

La startup Psious, que utilitza realitat virtual per tractar trastorns mentals com a ansietat, estrès, depressió, TDH, o trastorns alimentaris, entre d'altres, ha rebut el Premi a la Millor Startup de l'Any, atorgat per Esade Alumni i BStartup de Banc Sabadell, en el marc de la celebració de l'EsadeAlumni Startup Day. Segons informen en un comunicat, entre els motius del guardó, s'ha destacat principalment que és una companyia que ha tingut una evolució "molt positiva" en els últims anys.

La startup actualment té 2.000 usuaris en 60 països, ha ajudat a tractar a més de 20.000 pacients, compta amb 50 treballadors i el 2019 va tenir una facturació d'1 milió d'euros. Psious és, a més, una empresa participada per Banc Sabadell, tant des de BStartup com des del seu altre vehicle d'inversió, Sabadell Venture Capital. En edicions anteriors, han rebut aquest reconeixement empreses com Wuaki.tv, Visualnet, Kantox, Wallapop, Xarxa Points, Signaturit, Glovo i Exoticca.

EL CEO en Psious, Xavier Palomer, apunta que "el 2020 ha estat un any de molts canvis a causa de la pandèmia i des de Psious teníem molt clar que si ajudàvem els nostres clients aquesta situació es podia convertir en una grandíssima oportunitat" perquè "la covid-19 ha incrementat significativament la demanda de solucions per a problemes com a estrès post-traumàtic, trastorn obsessiu compulsiu, etc". Precisament per això, sosté, "la societat demanda solucions i nosaltres hem de poder ajudar".

Psious ha aconseguit aixecar 10 milions d'euros en equity –amb aportació d'Esade BAN-. En el context actual, la startup s'ha adaptat a la covid-19 i han llançat una plataforma de telemedicina podent utilitzar l'eina telemàticament, a més de donar suport a les professions sanitàries amb sessions gratuïtes.