• Les feines millor pagades (i sense atur) del 2020

Les feines millor pagades (i sense atur) del 2020

Els nous perfils tecnològics triomfen en el mercat de treball juntament amb professions tradicionals com ho són els metges o els advocats

Noves professions i professions tradicionals, les feines millor pagades del moment | iStock
Noves professions i professions tradicionals, les feines millor pagades del moment | iStock
Barcelona
24 de Febrer de 2020
Act. 24 de Febrer de 2020

Ningú no és aliè a la revolució industrial i molt menys encara els llocs de feina. Si bé és cert que les professions tradicionals com els metges o advocats continuen triomfant en salari i poc atur, també ho és que cada vegada més s'imposen els nous llocs de treball que van sorgint de les necessitats de la transformació digitalControllers, responsables comercials, programadors informàtics o enginyers estan al top 1 entre les feines amb més demanda i les més cotitzades. A més, encara que sembli difícil de creure, hi ha moltes feines que, a dia d'avui, tenen atur zero.

 

Tot i que, com és habitual, el final de la campanya de Nadal ha incrementat la desocupació al gener en 1,43%, les feines vinculades amb perfils tecnològics van a la caça de bons professionals i tenen moltes vacants per cobrir. Segons l'informe Els més buscats d'Spring Professional 2020, les figures especialitzades són les més buscades. Això sí, figures especialitzades que evolucionen o es renoven amb el temps. Fa 15 anys, els perfils més buscats estaven enfocats a les tecnologies SAP o a la programació web, mentre que ara els tresors de les empreses són treballadors amb experiència en intel·ligència de negoci, big data o intel·ligència artificial, entre moltes altres (i altres de noves que no paren de sorgir).

 

Banca, finances, logística, màrqueting, salut, retail... Els sectors són variats i, de cada un, destaca la figura més buscada per les empreses, però també la més cotitzada. Per exemple, en indústria, la més demandada és la figura d'enginyer d'automatització, mentre que la més cotitzada és el cap d'operacions.

 

De fet, mentre que en les professions més buscades el salari més alt està fixat en uns 80.000 euros bruts anuals per l'Ecommerce Manager i el Project Manager Internacional, en les més cotitzades, el sou s'incrementa fins els 250.000 euros bruts l'any per a càrrecs amb experiència com a Chief Information Officer.

Dels edificis, als núvols

Ara bé, n'hi ha d'altres que no tenen limitació salarial com el Cloud Architect, que poden cobrar a partir de 40.000 euros bruts anuals, però segons la seva experiència, aportació a l'empresa i tasques realitzades, pot enlairar-se fins allà on la companyia ho decideixi. Un canvi en l'arquitectura ja que, fins fa uns anys, els arquitectes de tota la vida entraven en aquests rànquings, mentre que ara ho fan els arquitectes del núvol.

I és que, cada vegada més, les empreses aposten per l'estalvi i la seguretat i, poder tenir-ho tot junt i blindat al núvol, els aporta agilitat, confiança i practicitat. De fet, el cloud permet emmagatzemar infinitat de dades a les quals s'hi pot accedir des del dispositiu que es tingui més a mà i des de l'altra punta del planeta.

 

Mentrestant, en les professions més cotitzades, la figura que més triomfa és la de director d'informació, conegut com a CIO per les seves sigles en anglès, una figura que es converteix en "imprescindible" per gestionar, organitzar i alinear els sistemes d'informació a l'estratègia de cada companyia. Aquesta persona ha de ser molt propera a la direcció general de l'empresa i ha de tenir comunicació constant amb el departament, sempre amb l'objectiu de proposar les millors solucions adaptades al model de negoci.

 

Ara, però, toca treballar fort en l'equiparació salarial i erradicar la bretxa entre dones i homes, que és d'un 23% a Catalunya. Tot i que és el percentatge més baix de la sèrie històrica, només es redueix un 0,4% en relació a l'any anterior. Precisament per això, cal posar-se les piles en aquest terreny i, mentre les professions van evolucionant, reinventant-se o, simplement, creant-se, és important que els indicadors laborals també s'equiparin entre homes i dones, així com conscienciar les nenes des de ben petites de totes les possibilitats que tenen per endavant, sobretot en l'àmbit tecnològic.