• Una setmana d’esperit ‘tech’

Una setmana d’esperit ‘tech’

La celebració del Tech Spirit Barcelona insufla optimisme a l’emprenedoria i omple el calendari d’esdeveniments en resposta a l’absència del Mobile World Congress

Festa de cloenda al Palau Sant Jordi de la iniciativa Tech Spirit Barcelona | Ajuntament de Barcelona
Festa de cloenda al Palau Sant Jordi de la iniciativa Tech Spirit Barcelona | Ajuntament de Barcelona
Redacción VIA Empresa
Barcelona
28 de Febrer de 2020

Més de 5.000 assistents han participat aquesta setmana en el Tech Spirit Barcelona, l’esdeveniment sorgit després de la decepció de no tenir l’esperada edició del Mobile World Congress arran la crisi mundial del coronavirus. La ciutat ha estat implicada en aquesta nova iniciativa, impulsada pel Barcelona Tech City, i han estat moltes les iniciatives desenvolupades al seu voltant que han mostrat l’impuls de l’ecosistema per entrar en una reflexió innovadora per afrontar els reptes del segle XXI.

 

Una de les conclusions de Catalonia as a Hub for Industrial Entrepeneurship, jornada organitzada aquest dijous per IQS Tech Factory i Institute of Next  és que Barcelona està preparada per convertir-se en una referència internacional en el sector industrial. L'acte, emmarcat en aquesta setmana de l'emprenedoria, ha estat impulsat per la Cambra de Barcelona, el Consorci de la Zona Franca i la firma Uriach. I és que la Cambra de Barcelona també ha fet el seu propi programa Cambra Tech Spirit, debatent sobre la revolució del blockchain, les últimes novetats en tecnologies espacials, el futur de la mobilitat i les smart cities.

Sobre innovació i formes de pagament s’ha parlat a la conferència Barcelona Fintech City Series, que ha debatut aquest dimecres sobre sistemes de pagament i organitzada amb l’Institut d’Estudis Financers (IEF) en Payment Innovation Hub (Pier01) del Barcelona Tech City. El col·loqui ha tractat les últimes tendències en les formes de pagament i les seves conseqüències en els canvis d’hàbits a la societat, com per exemple, les transaccions sense diners o la inclusió financera. Durant l’acte, s’han destacat les noves formes basades en dades biomètriques, la intel·ligència artificial i la tecnologia blockchain.

 

L’àmbit educatiu també s’ha involucrat i, per exemple, la Barcelona School of Management (BSM-UPF) ha organitzat aquest dimarts la jornada EdTech BCN Spirit Day en la seu de la BSM-UPF, un esdeveniment amb diverses taules rodones i conferències al voltant de projectes, startups, iniciatives, metodologies i noves tendències relacionades amb aquest àmbit com el futur de l’edtech; el learnability -el desig i l’habilitat d’aprendre de manera ràpida i eficaç-, i el reskilling -com les empreses preparen els seus empleats per als desafiaments digitals-.

El gruix de l’activitat ha estat, sense dubte, a la Casa Llotja de Mar, que en la primera jornada ha celebrat més de 30 activitats per i per a emprenedors amb personalitats com el xef Ferran Adrià, els fundadors de eDreams i Glovo, Mar González (Microsoft Research), Carlos Herrera (Cabify), Andrés Bou (SocialPoint), Carlota Pi (Holaluz), JC Taunay (TravelPerk), Albert Bosch (Housfy) i Álvaro Córdoba (Badi), Lucas Carné (Privalia Founder), Iñaki Ecenarro (Founder Trovit), Miguel Vicente (Antai VB), Jerome Engel (Berkeley - Haas) i Oscar Sala (The Collider - MWC), entre altres.

Fins al Valkiria Hub ha arribat l’esperit també amb la trobada #BSC4TECHSPIRIT Meet the Future, jornada per a continuar potenciant el nucli emprenedor de Barcelona en suport a la iniciativa. La cita ha comptat amb personalitats com Helena Torras, Mariona Sanz, Arancha Ruiz, Simon Dolan, David Riudor, Cristina Castillo, Nicolás Salame, Rebeca Pérez, María Ireland i ha estat moderat per Víctor Costa, director de VIA Empresa.

També el Museu Marítim de Barcelona ha estat seu del debat emprenedor amb una taula rodona sobre coinversió amb José Manuel Carol, director operatiu de BStartup; Marta Antúnez, directora de Wayra Barcelona, i Ignasi Capella, cofundador de Broomx, startup participada per Wayra i BStartup.