• 10 startups catalanes, al South Summit 2018

10 startups catalanes, al South Summit 2018

A la trobada hi assistiran més de 175 fons d'inversió internacionals, que aglutinen una cartera de més de 55.000 milions de dòlars

Els emprenedors catalans podran conèixer l'experiència de més de 200 'speakers' de reconegut prestigi internacional
Els emprenedors catalans podran conèixer l'experiència de més de 200 'speakers' de reconegut prestigi internacional
Redacció VIA Empresa
Barcelona
01 d'Octubre de 2018
Act. 01 d'Octubre de 2018

Deu startups catalanes participaran al South Summit 2018, l'esdeveniment que reuneix a La Nave de Madrid del 3 al 5 d'octubre els projectes més disruptius amb corporacions en cerca activa d'innovació i inversors de procedència internacional per a la generació de noves oportunitats de negoci.

 

Les startups catalanes que hi seran presents -Bwom, Byhours, Carnovo, CreatSens, Draagu, Eliport Robotics, Engidi, Housfy, Iomed Medical Solutions i Segura- formen part del centenar de finalistes d'aquesta edició i van ser seleccionades a l'Startup Competition de South Summit, on s'hi van presentar 3.200 projectes. Del total d'startups, un 52% són internacionals i un 48% procedents del territori espanyol, el 17% del qual són de Catalunya.

 

La trobada, organitzada per Spain Startup i IE Univeristy en col·laboració amb el BBVA, Endesa, Wayra, el Banc Sabadell i Google, reunirà més de 175 fons d'inversió i de venture capital internacionals, que aglutinen una cartera d'inversió de més de 55.000 milions de dòlars. Això representa un 60% més que la del South Summit 2017. Entre els nous fons que visitaran Madrid per primera vegada s'gi troben BlackFind Capital Parteners, Thrive Capital, Target Global, Beringea o Atlantic Bridge Partners.

Els emprenedors catalans, a més, podran conèixer de primera mà l'experiència de més de 200 speakers de reconegut prestigi internacional com l'astronauta de la Nasa Jeanette J. Epps o el fundador i CEO de Revolut, Nikolay Storonsky.

L'èxit de les startups

Spain Startup-South Summit ha elaborat l'informa Mapa de l'Emprenedoria 2018, una radiografia de l'ecosistema emprenedor a Espanya comparat amb la resta d'Europa i l'Amèrica Llatina. Una de les principals conclusions de l'estudi és que el 80% dels emprenedors espanyols tenen entre els seus objectius prioritaris tancar acords de negoci amb una corporació, així com generar visibilidad per a la seva startup, mentre que el 72% busca aconseguir trobar una inversió per al seu projecte.

La fundadora d'Spain Startup-South Summit, María Benjumea, assegura que "aquesta tendència demostra que el model d'innovació oberta es va assentant a l'ecosistema espanyol" i afegeix que això es produeix per "l'augment de la demanda d'innovació ràpida en les corporacions". Segons aquest estudi, a més, un 66% de les startups espanyoles sobreviuen al primer any de vida i, de fet, la mitjana ja supera xifres del 2017 amb 2,3 anys d'edat dels seus projectes -l'any passat era d'1,87 anys-.

A Catalunya, un 20% de les startups ja compta amb equips d'entre cinc i deu persones. També puja la xifra d'emprenedores fundadores d'startups arribant fins el 22%, com a la resta de l'Estat espanyol. I no només això. Un 4% dels emprenedors catalans ja han fundat més de cinc startups i, pràcticament la meitat, reconeix la la manté amb èxit, mentre que el 45% admet haver hagut de vendre algun dels seus projectes.