01
d'Agost
de
2016
Act.
01
d'Agost
de
2016
Alella vol ser la primera Denominació d'Origen 100% ecològica. Aquest és l'objectiu que es fixa el Consell Regulador per al futur més immediat després d'una dècada de creixement pel que fa al nombre de productors i a la consolidació de la qualitat dels seus vins.
En la darrera dècada, el territori de la DO Alella ha passat de sis a deu cellers i, a més, han aparegut una dotzena de petits productors que fins ara no comercialitzaven el vi que produïen. En total, més d'una vintena de marques amb més de 130 referències.
Cada producte té la seva personalitat i un discurs propi del territori, però gairebé tots tenen un denominador comú: el conjunt dels petits elaboradors fan conreu ecològic, així com la majoria de cellers. Els que encara no han fet el pas ha iniciat ja el procés de reconversió.
El president del Consell Regulador de la DO Alella, Joaquim Batlle, celebra l'evolució que hi ha hagut en els darrers anys al territori i explica aquests canvis positius per la proliferació de joves productors amb ganes d'innovar i d'aportar nous valors afegits al sector, fent evolucionar un producte que en molts cassos, assegura, són poc coneguts pel gran públic.
En aquest sentit, a banda dels deu gran cellers –n'hi havia només sis tot just fa deu anys–, en els últims quatre anys ha aparegut també un gran nombre de petits productors que no tenen celler propi i que utilitzen les instal·lacions dels cellers existents per elaborar el seu vi a partir de raïms del territori de la DO Alella.
L'alcalde d'Alella i president del Consorci de la DO Alella, Andreu Francisco, explica que fins ara tots aquests viticultors no embotellaven amb la seva marca i que és ara quan s'han decidit a comercialitzar el seu propi vi, de manera que el nombre de referències també s'ha duplicat respecte a les que existien tradicionalment.
En tots el casos es tracta de vins sorgits a partir del conreu ecològic, una opció molt estesa al territori i que també ha esperonat als cellers a fer el pas cap a aquest tipus de producció. De fet, set dels cellers ja produeixen els seus vins de forma 100% ecològica i la resta estan en procés de reconversió. Si es completa, la DO Alella seria la primera totalment ecològica.
En la darrera dècada, el territori de la DO Alella ha passat de sis a deu cellers i, a més, han aparegut una dotzena de petits productors que fins ara no comercialitzaven el vi que produïen. En total, més d'una vintena de marques amb més de 130 referències.
Cada producte té la seva personalitat i un discurs propi del territori, però gairebé tots tenen un denominador comú: el conjunt dels petits elaboradors fan conreu ecològic, així com la majoria de cellers. Els que encara no han fet el pas ha iniciat ja el procés de reconversió.
El president del Consell Regulador de la DO Alella, Joaquim Batlle, celebra l'evolució que hi ha hagut en els darrers anys al territori i explica aquests canvis positius per la proliferació de joves productors amb ganes d'innovar i d'aportar nous valors afegits al sector, fent evolucionar un producte que en molts cassos, assegura, són poc coneguts pel gran públic.
En aquest sentit, a banda dels deu gran cellers –n'hi havia només sis tot just fa deu anys–, en els últims quatre anys ha aparegut també un gran nombre de petits productors que no tenen celler propi i que utilitzen les instal·lacions dels cellers existents per elaborar el seu vi a partir de raïms del territori de la DO Alella.
L'alcalde d'Alella i president del Consorci de la DO Alella, Andreu Francisco, explica que fins ara tots aquests viticultors no embotellaven amb la seva marca i que és ara quan s'han decidit a comercialitzar el seu propi vi, de manera que el nombre de referències també s'ha duplicat respecte a les que existien tradicionalment.
En tots el casos es tracta de vins sorgits a partir del conreu ecològic, una opció molt estesa al territori i que també ha esperonat als cellers a fer el pas cap a aquest tipus de producció. De fet, set dels cellers ja produeixen els seus vins de forma 100% ecològica i la resta estan en procés de reconversió. Si es completa, la DO Alella seria la primera totalment ecològica.