• Territori
  • Àlex Corretja explica als empresaris els paral·lelismes entre esport i empresa

Àlex Corretja explica als empresaris els paral·lelismes entre esport i empresa

L'extenista és el protagonista del segon Fòrum Collserola, al Restaurant Masia Can Ametller

Moment de la xerrada de Corretja davant dels empresaris | L. Grau
Moment de la xerrada de Corretja davant dels empresaris | L. Grau
Sant Cugat del Vallès
20 d'Octubre de 2017
Act. 20 d'Octubre de 2017

Àlex Corretja, extenista santcugatenc, ha compartit la seva etapa professional amb una trentena d’empresaris catalans al Fòrum Collserola. Un dinar-xerrada que organitza, un cop al mes a Sant Cugat, el Grup Català de Treball i Can Ametller amb la col·laboració de VIA Empresa.

Després de dinar ha estat el moment en què Corretja ha explicat les vivències des que va començar en el tenis professional fins que es va retirar oficialment el 2016. Des dels deu anys l’Àlex ja sabia que volia ser el millor tenista de la història i guanyar títols. Entrenava quatre hores diàries i havia d'estudiar amb un tutor sempre al costat i explica que la seva infantesa va ser molt dura perquè “els meus companys em deien que era un pringat. No entenien el meu compromís amb el tennis i que no estigués més amb ells. Ja de més gran, als 16 anys ja entrenava entre 7 o 8 hores diàries i em passava fora de casa entre 35 o 40 setmanes l’any des dels 25 als 30 anys”. He hagut d’acceptar moltes situacions per seguir el meu objectiu”.

Corretja s’ha adreçat als empresaris amb un discurs motivador, molt proper i sincer, mostrant la seva cara més íntima tot fent un paral·lelisme entre el món de l’esport d’elit i el món empresarial. Amb el tenis, l’Àlex, ha après, “a ser responsable, compromès, i a prendre que les decisions s’han de fer o ara o mai i, sobretot, el més important i el que marca diferència és l’actitud.

El fracàs és important per seguir endavant

“També he fracassat, m’he equivocat i he perdut. L’únic que he intentat fer és jugar a tenis”. Corretja ha mostrat exemples en vídeo d’algunes de les seves derrotes. Una d’elles, la final del Roland Garrós del 1998 que va perdre amb el seu màxim rival, Carles Moyà. Just després de perdre el partit, Corretja sense pensar-s’ho va saltar la xarxa i va abraçar el seu rival, una mostra de la naturalitat i l’essència de l’extenista. El mateix any, va guanyar la final del Tenis Masters Cup a Hannover contra el mateix Moyà. “És important ser ambiciós perquè et fa millorar i d’aquesta manera ets capaç de reaccionar. Quan les coses no van bé sempre pots buscar una sortida. Vint títols no són res en comparació amb el que he perdut”.

70b84a39 d060 49b7 be1d c4539e460f53

La trentena d'empresaris catalans s'han citat a la Masia Can Ametller de Sant Cugat | Cedida

El tennis és un esport d’equip o individual?

Aquesta ha estat la pregunta que ha regit durant tota la xerrada. Corretja ha destacat que “l’entorn és importantíssim per poder sentir-te bé i motivar-te per seguir endavant. A més, ha destacat que darrere de l’Àlex Corretja tennista tenia una sèrie de professionals que l’acompanyaven a tot arreu i amb els que dipositava tota la seva confiança. La seva conclusió ha estat que “el treball en equip és clau però al final ets tu qui estàs sol a la pista i qui ha de fer la venda” referint-se als empresaris. “Si fracasses en el primer punt, has de saber esborrar i tirar endavant i sempre un s’ha de preparar per un partir duríssim.

En aquests moments l’Àlex es dedica plenament a la seva família, el més important de la seva vida. També té una passió, ser comentarista de partits de tenis amb TVE,  i segueix jugant a tenis i també a pàdel. També entrena a tenistes al Club Tennis Natació Sant Cugat. I fa xerrades a empreses i a adolescents.