• Territori
  • Una distribuidora de matèries primeres construirà una seu a Vilanova del Camí

Una distribuidora de matèries primeres construirà una seu a Vilanova del Camí

Amb una inversió de quatre milions d'euros, Soficada Ibérica començarà les obres l'any 2025

Imatge del parc fluvial de Vilanova del Camí | Viquipèdia
Imatge del parc fluvial de Vilanova del Camí | Viquipèdia
Redacción VIA Empresa
Vilanova del Camí
21 d'Abril de 2023

Moviment empresarial a l’Anoia. Soficada Ibérica, firma especialitzada en distribució de matèries primeres per a l’elaboració de pinsos per a porc i mascotes, ha adquirit una parcel·la de 8.818 metres quadrats a l’Incasòl. L’equipament està situat al districte econòmic de la Riera de Castellolí, dins del municipi de Vilanova del Camí. Amb una inversió de quatre milions d’euros, l’empresa vol crear cinc llocs de treball directes i pivotar el seu funcionament a partir de criteris d’economia circular. La previsió és que les obres comencin l’any 2025 i finalitzin abans del 2027. 

 

La localització dels terrenys, a l’est de Vilanova del Camí, és estratègica per ser una corona industrial amb accés directe a una carretera com l’A-2. Més enllà de Soficada, a la zona també s’han instal·lat Aigua de Rigat, Abacus, Binicastillo, Iniciatives Les Gombes, Romero Polo, Fruits Secs Torra i Direxis Conectiao. Fa pocs dies, l’Institut Català del Sòl també va iniciar la comercialització d’un grup de parcel·les a la zona del Puig Vell de Roda de Ter (Osona), una zona que compta amb més del 80% del sòl ocupat.

Al juny de l'any passat, durant la celebració de la Nit Empresarial, l'aleshores president de la Unió Empresarial de l'Anoia, Joan Domènech, va reiterar la necessitat que es generi més sòl industrial en la comarca. “Si volem que vinguin noves empreses o que les existents creixin, necessitem espais industrials de gran format. A la comarca només tenim 8.000 hectàrees lliures; i només així generarem llocs de treball per a la gent aturada, pels nostres fills i filles. I és la manera que evitarem –va afegir– que cada dia, 16.000 anoiencs es desplacin fora de la nostra comarca per anar a treballar”. A més, Domènech va qualificar aquests desplaçaments laborals diaris de “veritable desastre mediambiental”.