• Territori
  • L'Anoia organitza una jornada sobre la Revolució 4.0

L'Anoia organitza una jornada sobre la Revolució 4.0

Una sèrie d'experts exposaran quina és la teoria i la pràctica de la nova revolució industrial i les "fàbriques intel·ligents"

La tecnologia, l'economia i el bé social aniran de la mà en el futur
La tecnologia, l'economia i el bé social aniran de la mà en el futur
Redacció VIA Empresa
Barcelona
04 d'Octubre de 2017
Act. 04 d'Octubre de 2017

La Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) organitzarà una jornada formativa per al dijous 19 d'octubre sobre la Revolució 4.0 a Santa Margarida de Montbui. Es tractarà la impressió 3-D, la connexió de les màquines d'una fàbrica al PC i el mòbil, l'anàlisi del Big Data per millorar processos i optimitzar costos, el control de la logística des del núvol, la personalització en massa, la realitat augmentada, la Industrial Internet of Things (IIoT), els collaborative robots, la ciberseguretat... La fàbrica tradicional està canviant arreu del món.

Segons ha informat la patronal en un comunicat, a l'Anoia ja hi ha diverses empreses que han entrat en l'anomenada 4a revolució industrial, tot i que la gran majoria encara veuen aquest horitzó com a molt llunyà. És per això que al llarg de tot el matí, una sèrie d'experts exposaran quines són les claus d'aquesta nova revolució industrial, alhora que es mostraran una gran varietat de casos pràctics d'empreses, amb la voluntat que serveixin d'exemple per al conjunt del teixit empresarial de la comarca.

Convidats a les "fàbriques intel·ligents"

L'objectiu de la jornada és conèixer les últimes tendències en la indústria global i saber com s'apliquen en l'entorn més proper. Tothom hi està convidat: empresaris, directius, enginyers, treballadors i estudiants en general que vulgui endinsar-se en les fàbriques intel·ligents. La jornada s'obrirà amb les ponències El nou model industrial i el seu arrelament a Catalunya i Els sistemes ciberfísics, la fabricació additiva i la robòtica col·laborativa. Tot seguit es presentarà l'informe Indústria 4.0 i Pimes i un cop passat el migdia, arribaran els casos pràctics. 

Entre els ponents, destaquen l'etnògraf digital i col·laborador de VIA Empresa, Josep M. Ganyet; el director de programes públics d'Eurecat, Joan Guasch, el coordinador grup IOT, Cloud i Big Data de Telecos.cat, Pere Tuset-Peiró, o el coordinador del Software d'Intregració d'Enginyers Industrials de Catalunya, entre d'altres. Tot plegat, gràcies també a la implicació també del Col·legi Enginyers Tècnics Industrials de Manresa, l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat), Enginyers Industrials de Catalunya-Catalunya Central, l'associació TICAnoia o l'Escola d'Enginyeria d'Igualada (EEI).