• Territori
  • Àuria Grup impulsa la seva àrea cosmètica

Àuria Grup impulsa la seva àrea cosmètica

La cooperativa igualadina invertirà 500.000 per ampliar i adaptar la nau dedicada a aquesta activitat

Treballadors del Grup Àuria en una de les línies de producció en el sector de la cosmètica | ACN
Treballadors del Grup Àuria en una de les línies de producció en el sector de la cosmètica | ACN
Redacció i ACN
Igualada
16 de Novembre de 2017
Act. 16 de Novembre de 2017

Àuria Grup –un conjunt d'entitats d'iniciativa social que treballen per a persones amb especials dificultats de la comarca de l'Anoia- aposta per la seva activitat cosmètica. La cooperativa dirigida per Miquel Canet ampliarà les instal·lacions dedicades a la cosmètica i adaptarà la nau de 1.000 metres quadrats on hi havia, fins ara, el projecte de menjar saludable amb compromís social, Cuinara, que va néixer el 2016 i han hagut de tancar. Un cop s'hagi venut la maquinària de cuina s'intentarà aconseguir un crèdit per poder fer front a les obres de reforma, que es calcula que sumaran uns 500.000 euros.

La cooperativa s'ha vist obligada a tancar el projecte Cuinara, que donava feina a una quinzena de persones, però aquests treballadors es reincorporaran a la secció de productes cosmètics, que ja dóna feina a un centenar de persones. En global, l'entitat dóna feina a unes 700 persones, de les quals 400 tenen especials dificultats, i factura uns 15 milions d'euros.

D'altra banda, Àuria Grup també centra els seus esforços en potenciar l'àrea de Serveis Públics. En aquest sentit, Canet ha dit que després de la llarga experiència de l'entitat en oferir aquests serveis a la comarca de l'Anoia, han decidit fer un pas més i expandir-se cap a l'àrea metropolitana de Barcelona. De fet, el grup ja està oferint serveis a la ciutat de Barcelona com la retirada de les plaques franquistes dels edificis, la neteja de marquesines i, darrerament, acaben de guanyar un concurs per portar la jardineria d'Esplugues de Llobregat.

Una altra pota de l'entitat és la cooperativa de segon grau Moltacte, participada en un 25% per Àuria Grup. Es tracta d'un projecte que es va fundar el 2006 amb la intenció d'obrir botigues outlet i oferir oportunitat d'inserció laboral a persones amb malaltia mental. Actualment hi ha cinc botigues repartides per Catalunya amb una seixantena de treballadors que tenen una malaltia mental. Segons Canet, en els propers anys la intenció és arribar a les set o vuit botigues i també expandir-se a l'estranger. 

Canet també ha parlat de l'aposta de la indústria per la robòtica i de la importància de buscar un equilibri amb el manteniment dels llocs de treball. Davant d'això, Canet ha dit que Àuria Grup no pot quedar-se fora perquè "la robòtica forma part del dia a dia" i, per això, properament implantaran dues o tres unitats als seus processos de producció. "Evidentment tindran una repercussió en el nivell de treball de les persones i necessitarem menys mà d'obra, però la nostra obligació seguirà sent donar feina i equilibrar les necessitats de la comarca", ha apuntat Canet. 

El repte de l'economia circular

Àuria Grup celebrarà el dilluns 20 de novembre la segona edició de la Jornada Àuria sobre el repte de l'economia circular. Aquestes jornades, que compten amb uns 150 inscrits, volen ser un espai de debat i intercanvi d'experiències i projectes empresarials. En aquesta edició s'ha volgut parlar de l'economia circular perquè des de l'entitat són conscients que "és un dels principals reptes que haurà d'emprendre la indústria en un futur immediat". El programa de la jornada comptarà amb una ponència central, que anirà a càrrec del president de ferrer Corporate, Sergi Ferrer-Salat, que conversarà amb el meteoròleg Francesc Mauri. 

A més, també es presentaran casos d'èxit d'empreses que han assolit els seus objectius i han convertit processos industrials adaptant-se a alguns dels paradigmes que estableix l'economia circular. Entre aquests hi haurà el cas de Cafès Novell, Provital Group i Vallès Circular.