• Territori
  • Una escola de pilots lituana s'instal·la a Lleida-Alguaire

Una escola de pilots lituana s'instal·la a Lleida-Alguaire

BAA Training ja està establerta a l'aeroport lleidatà i preveu formar 120 aspirants al 2019

La flota d'avions de BAA Training al davant de la torre de control de l'aeroport de Lleida-Alguaire | ACN
La flota d'avions de BAA Training al davant de la torre de control de l'aeroport de Lleida-Alguaire | ACN
ACN
Alguaire
30 d'Octubre de 2018

L'escola de pilotslituanaBAATraining ja està instal·lada a l'aeroport de Lleida-Alguaire des de l'1 d'octubre. La consellera delegada de la firma, Egle Vaitkeviciute, ha explicat que durant el 2019 preveuen el pas d'uns 120 aspirants de pilot per les instal·lacions lleidatanes, fet que comportarà que estiguin vivint a Lleida o els seus voltants durant tot l'any. En aquest mes s'han traslladat a l'aeroport 6 avions diferents de l'empresa per dur a terme les classes així com també 15 instructors i 40 estudiants que ja han començat les classes. Vaitkeviciute ha dit que han escollit Lleida-Alguaire per les ''bones condicions meteorològiques'' i ha assegurat que la boira no serà problema perquè en aquesta època a Lituània ja no poden operar perquè hi ha neu a les pistes. El secretari de Mobilitat del Govern, Isidre Gavín, ha dit que Alguaire es consolida com ''l'aeroport industrial de Catalunya''.

 

El Govern considera que amb l'arribada de l'empresa lituana s'ha consolidat la plataforma lleidatana com ''l'aeroport industrial de Catalunya''

a companyia BAA Training és una de les escoles de pilots ''líders'' a Europa i el món. Així ho ha assegurat el secretari d'Infraestructures del Govern, Isidre Gavín, que s'ha mostrat convençut que amb l'arribada de la firma a Lleida-Alguaire l'aeroport es consolida pel que fa al seu caràcter ''industrial'' a Catalunya. Tot i que el procés d'implantació de l'empresa encara és molt primerenc, des que van arribar a principis de mes ha premés superar les 1.000 operacions de vol durant l'octubre.

BAA Training ha desplaçat 20 persones fixes a treballar a l'aeroport i ocupen dos plantes d'oficines a la torre de control. S'han creat 3 llocs de treball i de moment hi ha una quarantena d'alumnes formant-se tot i que el mes que ve n'arribaran 30 més i al desembre 22 més. Egle Vaitkeviciute ha explicat que la previsió durant el 2019 és que passin per l'aeroport lleidatà uns 120 alumnes però que en un futur esperen arribar als prop de 400 durant tot l'any. Aquests estudiants són de més de 50 països diferents i paguen entre 68.000 i 78.000 euros per formar-se com a pilots.

 

El secretari d'Infraestructures del Govern, Isidre Gavín, amb Egle Vaitkeviciute, consellera delegada de BAA Training

El secretari d'Infraestructures del Govern, Isidre Gavín, amb Egle Vaitkeviciute, consellera delegada de BAA Training | ACN

Egle Vaitkeviciute ha assegurat que han escollit Lleida-Alguaire per les seves bones condicions meteorològiques i també per les facilitats que els han posat des d'Aeroports de la Generalitat. En aquest sentit, la consellera delegada de la firma ha assegurat que ara necessiten ''suport'' per donar resposta a les necessitats d'allotjament i serveis per als alumnes que tenen vinguts d'arreu de món per la qual cosa ha dit que estan disposats a escoltar ofertes de companyies locals. ''Hi ha gent que s'ha desplaçat de Lituània a Lleida per fer feina però volem treballar amb gent d'aquí, sobretot en relació a les tasques administratives i logístiques'', ha afirmat.

De la seva part, Gavín ha explicat que per adaptar-se a les necessitats de BAA Training han hagut d'ampliar el temps de control aeri de l'aeroport de Lleida-Alguaire, un requisit a la vegada també permetrà que l'aeroport ofereixi unes millors condicions de competitivitat per atraure companyies. Així mateix, s'han fet alguns treballs d'adequació a les dues plantes d'oficines que han llogat a la torre de control. Segons Gavín, s'ha fet una ''tasca d'acompanyament de la instal·lació'' i també s'han resolt aspectes relacionats amb la residència i el transport dels alumnes vinguts de països com França, Canadà, Síria o Anglaterra. Els alumnes es formen amb 11 aeronaus: Tecnam 202 monomotor, Cessna 172 monomotor, i Tecnam 206 bimotor.