• Territori
  • Barcelona Activa destina el 53% del pressupost a l'ocupació de qualitat

Barcelona Activa destina el 53% del pressupost a l'ocupació de qualitat

La institució vol prioritzar els recursos per a col·lectius en situació de vulnerabilitat com els joves o els majors de 45 anys

Seu central Barcelona Activa
Seu central Barcelona Activa
Redacción VIA Empresa
Barcelona
11 d'Octubre de 2019
Act. 11 d'Octubre de 2019

Barcelona Activa destinarà el 53% del seu pressupost a "una major qualitat de l'ocupació" i que tindrà en compte l’economia de plataforma, la digitalització i els canvis tecnològics continus en el mercat de treball. Segons informen en un comunicat, els eixos fixats durant la reunió de balanç de la Comissió Rectora de l’Estratègia d’Ocupació de Barcelona i durant el Consell d’Administració de la Societat es basen en la lluita contra l'atur i la precarietat laboral. A més, la institució treballarà en l’establiment de les mesures que responen al Pla Barcelona Pobresa Laboral Zero.

 

Amb un pressupost previst de 55 milions d’euros, l’any 2020, Barcelona Activa preveu atendre més de 35.000 persones en assessorament per l’ocupació, prop de 20.000 persones emprenedores o empreses; 12.000 persones en formació i innovació digital; i més de 500 atencions personalitzades de proximitat al territori.

Segons la comissionada de Promoció de l’Ocupació de Qualitat i Polítiques Contra la PrecarietatRaquel Gil, “totes aquestes polítiques permeten que les persones adquireixin independència i apoderar-les en la seva interacció amb la societat”. Per tant, s’introduiran nous mecanismes, ha dit la comissionada, per ser més eficaços donant resposta a les persones, i teixir relacions amb altres agents econòmics, caminar cap a la transició digital i que es pugui percebre una administració més propera. Gil s’ha referit també a les polítiques que fomenten l’ocupació que garantiran, a més, una major perspectiva de gènere i atenció a la diversitat.

 

En els següents anys, hi haurà una priorització d’actuacions de recursos per a col·lectius en situació de vulnerabilitat -com són els joves, les persones majors de 45 anys, dones, persones nouvingudes o les més de 20.000 persones en situació d’atur de llarga durada- i continuïtat de serveis que l’agència econòmica municipal ja ha desplegat, per exemple, per a la inclusió de clàusules socials i ètiques, o amb Punts de Defensa de Drets Laborals en diferents districtes de la ciutat, accessibles per a qualsevol persona que ha de resoldre problemes jurídics relatius a la feina.