• Territori
  • Barcelona va atreure 16 projectes d'inversió per 22 milions el 2020

Barcelona va atreure 16 projectes d'inversió per 22 milions el 2020

El Regne Unit és el principal país de procedència de les inversions, que han servit per crear 400 llocs de feina nous

Imatge d'arxiu de la 'flagship store' de Huawei a Barcelona | ACN
Imatge d'arxiu de la 'flagship store' de Huawei a Barcelona | ACN
ACN
Barcelona
29 de Març de 2021

L'Ajuntament de Barcelona va captar l'any passat inversions a la ciutat per valor de 22 milions d'euros, que van generar uns 400 nous llocs de feina. Segons ha informat el consistori, els equips municipals van gestionar prop de 77 projectes, que van fructificar en 16 inversions, 11 de les quals noves, i cinc reinversions en projectes ja en marxa a la ciutat que prenen embranzida.

El Regne Unit és un dels principals països de procedència de les inversions, amb quatre dels projectes. Això és conseqüència del brexit i la recerca de noves seus a la Unió Europea per part d'empreses britàniques. La resta de projectes provenen de països com França, els EUA, Argentina, Singapur i la Xina. Els cinc projectes de reinversió provenen d'Alemanya (3) i els Estats Units (2).

En concret, destaquen l'obertura de la flagship store de Huawei a la plaça de Catalunya o la nova oficina de l'empresa alemanya de venda online de moda MyTheresa. "És una bona dada que en un any de pandèmia mantenim la inversió a la ciutat i l’interès per Barcelona com a seu d'empreses i lloc perquè s'hi instal·li el talent", ha reivindicat el primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni.

Entre els nous projectes, destaquen les empreses provinents del sector tecnològic i de les comunicacions (ware, serveis al núvol, solucions d’àudio amb intel·ligència artificial i aplicacions per als sectors de l'esport i la restauració), i també de blockchain per al sector marítim, de fintech, serveis a les empreses, ecommerce i retail.

Segons l'Ajuntament de Barcelona, de cara a aquest 2021 es treballa en una cartera actual de 49 projectes, dels quals una àmplia majoria són de fora de la Unió Europea, sent el mercat emissor més important el Regne Unit (32% dels projectes), i a continuació la Xina, França, Argentina, els Països Baixos i els Estats Units. Respecte a la distribució per sectors, de la cartera viva hi ha una gran presència de projectes d'inversió relacionats amb les tecnologies de la informació i la comunicació (30%) i dels relatius als serveis a empreses (28%), seguit dels relacionats amb la producció creativa i cultural.