• Territori
  • Barcelona regularà les 'dark kitchens'

Barcelona regularà les 'dark kitchens'

L'Ajuntament anuncia la suspensió de les llicències durant un any fins que hagi elaborat una normativa específica per a les cuines fantasma

Un cartell penjat a un balcó del barri de Sant Martí de Barcelona contra les 'dark kitchens' | ACN
Un cartell penjat a un balcó del barri de Sant Martí de Barcelona contra les 'dark kitchens' | ACN
Redacción VIA Empresa
Barcelona
26 de Març de 2021

Les protestes dels veïns de diversos barris han empès l'Ajuntament de Barcelona a suspendre les llicències de dark kitchens durant un any. La decisió s'ha pres amb l'objectiu d'evitar una proliferació "descontrolada" d'aquest tipus de negocis, segons han anunciat en roda de premsa la tinenta d'alcaldessa d'Urbanisme, Janet Sanz, i el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni

 

Durant aquest temps, el consistori preveu estudiar la situació i desenvolupar una normativa urbanística específica per a aquesta activitat. La suspensió de les llicències només afecta les cuines fantasma, és a dir, els establiments que elaboren plats preparats per repartir, però que no tenen un espai destinat als clients.   

Diverses associacions veïnals dels barris de Les Corts i Sant Martí han protagonitzat protestes les darreres setmanes davant l'obertura de macrocuines en aquestes zones. De fet, la suspensió de les llicències afectarà els dos macroprojectes objecte de protestes, ja que només tenen permís d'obres i no d'activitat. 

 

La notícia arriba després de l'aterratge de Not so dark -una empresa de cuines fantasma francesa- a la capital catalana. La multinacional Cooklane és una altra de les companyies de dark kitchens que han començat a planejar l'arribada a Barcelona i és responsable de la macrocuina de Sant Martí. Un exdirectiu d'Uber n'és l'impulsaor.