• Territori
  • Barcelona, la ciutat que més reserves 'on-line' de restaurants concentra pel pont de maig

Barcelona, la ciutat que més reserves 'on-line' de restaurants concentra pel pont de maig

Segons 'The Fork', Sevilla, Mallorca i Cadis són les províncies que més han augmentat les reserves durant l'últim any, amb alces per sobre del 40%

    La barra davant de la cuina del Wine Bar Restaurant Público | Cedida
    La barra davant de la cuina del Wine Bar Restaurant Público | Cedida
    Redacció VIA Empresa
    Barcelona
    25 d'Abril de 2025
    Act. 25 d'Abril de 2025

    Barcelona és la ciutat de l'estat espanyol més reclamada a través de reserves en línia pel que fa als seus restaurants. En total, concentra el 20% de les sol·licituds al conjunt d'Espanya pel pròxim pont de l'1 de maig, segons la plataforma The Fork. Només Madrid, també amb un 20%, es troba al nivell de la capital catalana pel que fa a xifres de reserves. En tercer lloc, molt endarrerida, apareix Mallorca, amb un 6% sobre el total.

     

    Ara bé, la ciutat comtal no és la que més ha millorat els números respecte a l'any passat. Aquest privilegi el comparteixen dues ciutats del sud (Sevilla i Cadis), a més de, novament, Mallorca. La capital d'Andalusia ha disparat les xifres un 44% interanual, és a dir, més del doble que Mallorca (20%) i Cadis (15%), que completen el podi. 

    En total, a l'Estat, la mitjana de l'augment de reserves se situa en el 9%. Quant a la despesa prevista que es farà aquests dies, l'informe mostra que el tiquet mitjà reflecteixen un augment del 5% en comparació amb el mateix pont de l'any anterior.

     

    La cuina italiana (8%) substitueix al podi de tipologies de restaurants a la japonesa, que l'any passat va ocupar la tercera plaça

    Per serveis, el dinar se situa com el preferit dels usuaris de la plataforma, amb un 57% del total dels registrats a l'àmbit nacional, davant del 43% del sopar. Mentre que les tipologies de restaurants que acumulen un percentatge més alt de reserves en línia són la mediterrània (33%), espanyola (12%) i italiana (8%), continuant una tendència similar a la de l'any passat, llevat que el 2024 el tercer lloc va ser per a la cuina japonesa.