• Territori
  • Cañete:"La morositat continua sent una xacra per a les pimes"

Cañete:"La morositat continua sent una xacra per a les pimes"

Més de 200 empresaris assisteixen a la conferència de Pimec en què s'han reclamat mesures per millorar la competitivitat del Vallès Occidental

Trobada de Pimec a Sant Cugat del Vallès
Trobada de Pimec a Sant Cugat del Vallès
Redacció VIA Empresa
25 de Novembre de 2016
Act. 25 de Novembre de 2016

El secretari general de PIMEC, Antoni Cañete, ha iniciat un cicle de jornades per tot el territori català sota el títol No dedicaràs dues hores a saber com pots defensar la teva empresa?. L'objectiu és apropar al teixit empresarial d'arreu de Catalunya les accions que està duent a terme PIMEC en la defensa i representació dels interessos de les pimes i dels autònoms, així com la contribució activa de la patronal en el seu creixement i competitivitat.

La Sala Montserrat del SC Trade Center de Sant Cugat ha estat l'escenari de la darrera d'aquestes jornades que ha comptat amb la presència de més de 200 empresaris de la comarca. El president de PIMEC Vallès Occidental, Francesc Elías, ha manifestat que les pimes són considerades com el motor de l'economia, "però en canvi el marc normatiu i legal no està dissenyat per fomentar que l'economia a través del sector pime creixi i prosperi". L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha estat l'encarregada d'inaugurar la jornada.

La ponència del secretari general de PIMEC s'ha centrat en cinc aspectes en què la patronal està treballant, ja que afecten directament a la competitivitat de les pimes i dels autònoms: ha parlat sobre morositat, fiscalitat, contractació pública, l'anomenada "segona oportunitat" i energia.

Morositat
"La morositat continua sent una xacra per a les pimes i ha causat ja el tancament d'un terç de les 500.000 empreses que han desaparegut des de l'inici de la crisi", ha apuntat Cañete. Això no obstant, "la lluita que portem des de fa molts anys contra la morositat ha permès que les pimes disposin d'un marc jurídic favorable que considera il·legal pagar més enllà dels terminis fixats".

Malgrat tot, "la situació de domini de les grans empreses que hem denunciat des de PIMEC i la Plataforma Multisectorial contra la Morositat des dels nostres inicis, s'acabaria implantant un règim sancionador que multi les empreses incomplidores, un sistema que esperem que el nou Govern que es formi valori i decideixi posar-lo en marxa sense dilacions", indica.

Fiscalitat
"El sistema tributari actual està bàsicament pensat per a les grans empreses i grups empresarials", ha assenyalat Cañete durant la seva intervenció. En aquest sentit, s'ha mostrat contrari a la reforma fiscal, ja que considera que no dissenya un règim fiscal ajustat a la capacitat de les pimes. "No pot ser que les pimes paguem el doble que les grans empreses", ha afegit.

Contractació pública
El pes que té la petita i mitjana empresa en la contractació pública és molt inferior a la seva contribució al conjunt de l'economia, tant en nombre d'empreses com de riquesa generada. "És per això que Pimec lluita per aconseguir que la seva incidència en aquest àmbit sigui la que es correspon d'acord amb l'aportació de les mateixes a la riquesa generada", ha assenyalat Antoni Cañete. "Hem de competir en un context global tenint l'energia més cara d'Europa, quan les grans empreses són les que s'emporten els concursos", conclou.

Segona oportunitat
La patronal també està actuant perquè es reguli veritablement la segona oportunitat "despenalitzant el fracàs i facilitant l'accés al finançament".