El Grup Cañigueral, hòlding nacional d'alimentació, és el nou propietari de les instal·lacions càrnies de Terfrisa, segons ha fet públic l'administrador concursal al Jutjat del Mercantil de Girona. D'aquesta manera, Cañigueral es queda amb la unitat productiva i es subroguen els 94 llocs de feina que existien actualment a la companyia garantint així la seva continuïtat a l'espera d'un increment d'acord amb la seva producció.
Així mateix, Cañigueral assumeix un pla d'inversions de 7 milions d'euros amb l'objectiu de millorar les instal·lacions que fins ara tenia Terfrisa a Vilamalla (Girona). La companyia va presentar concurs de creditors el passat 29 de desembre però un cop transcorreguts els terminis legals sense que hi hagi hagut cap altra oferta alternativa, l'administrador concursal ha fet finalment efectiva l'adquisició.
El mercat europeu
D'aquesta manera, Costa Brava Foods, companyia de Gañigueral especialista en sacrifici i especejament de porcí, integrarà Terfrisa i impulsarà així el seu pla de desenvolupament internacional, sobretot dins al mercat europeu. Les instal·lacions de 10.000 metres quadrats construïts inclouen una sala d'especejament, laboratori, càmeres de fred, magatzems i altres serveis complementaris per a l'activitat càrnia.
Actualment, Costa Brava Foods comercialitza els seus productes en més de 50 països d'arreu del món i té una capacitat productiva de 65.000 porcs per setmana. En conjunt, Cañigueral factura 600 milions d'euros i ha adquirit recentment les empreses FaroJamones y Embutidos i Frescos Delisano (tall i envasat de carn fresca i productes el·laborats) amb l'objectiu de seguir avançant en la integració vertical de tota la gamma de productes.