• Territori
  • La Cecot alerta que la millora de l'atur és un "miratge"

La Cecot alerta que la millora de l'atur és un "miratge"

La Cecot reclama reformes profundes per impulsar la industrialització de l'economia de Catalunya

El Govern destina 15 milions a autònoms perquè contractin persones en atur amb el programa TU+1 | EP
El Govern destina 15 milions a autònoms perquè contractin persones en atur amb el programa TU+1 | EP
Redacció VIA Empresa
13 de Desembre de 2021
Act. 13 de Desembre de 2021

La patronal vallesana Cecot ha avisat que la reducció de l'atur és un "miratge" i segueix reivindicant una reforma en "profunditat" de l'administració pública. L'entitat assenyala que la baixada de la desocupació es deu principalment a la contractació pública (255.000 llocs de feina més en comparació al 2019), mentre que en el sector privat s'han destruït 98.700 llocs de treball en els darrers dos anys.

"Aquest desplaçament del sector públic sobre el privat pot dur a un increment d’impostos i càrregues burocràtiques a l’hora que pot situar a l’estat amb un deute inassumible", emfatitza la Cecot, afegint que aquesta situació genera encara més dificultats per la recuperació futura.

Cecot: "Cal implementar sense més demora polítiques de reindustrialització"

Per això, demana deixar en segon terme el “tacticisme que només respon a rèdits electorals i que s’allunya d’implementar reformes i establir noves bases que garanteixin un model econòmic i productiu de present i de futur".  "Cal implementar sense més demora polítiques de reindustrialització,  ja que la indústria ha demostrat ser un dels agents amb més capacitat de transformació econòmica i social", insisteix.

A més, la Cecot assegura que les perspectives dels empresaris pel primer semestre de 2022 preveuen un alentiment de l'economia i una disminució de la contractació, a més d'advertir que començaran a repercutir els increments dels costos en el preu final dels productes i serveis.

El turisme i la indústria

En aquest sentit, recorda la "terciarització" de l'economia catalana i la "gran dependència" de sectors com el turisme: "Tenim una economia menys sòlida i diversificada". Per fer front a aquesta realitat, la patronal vallesana reclama al govern espanyol que gestioni el fons europeus de recuperació perquè es converteixin en la "palanca de canvi per les reformes estructurals que necessita l’economia del país".