Ciments Molins ha obtingut un benefici de 64 milions d'euros durant l'exercici 2016, un 26% per sobre respecte el 2015. El resultat s'ha aconseguit malgrat l'impacte negatiu de la depreciació de les divises, especialment el peso argentí i el peso mexicà. Excloent l'efecte de les diferències de canvi, el creixement del benefici net hauria estat d'un 70% pel que fa al registrat el 2015. D'altra banda, aquesta comparació també recull l'efecte positiu d'una menor dotació de provisions per deterioració d'actius en 2016. Com a conseqüència d'aquests resultats i de la generació de caixa, el deute net de la companyia s'ha reduït lleugerament, fins als 188 milions d'euros, i tot això tenint en compte la forta inversió en nous projectes de desenvolupament i creixement futur.
El creixement per països
A Espanya, el mercat segueix mostrant una gran feblesa com a conseqüència de la forta caiguda de l'obra pública.
Mentre que a l'Argentina s'aconsegueixen millorar els marges de Ebitda sobre vendes malgrat la inestabilitat provocada per la forta devaluació del pes.
Mèxic és el principal focus del creixement dels resultats del Grup en compensar l'impacte de la depreciació del peso amb una excel·lent millora de marges. L'ampliació de capacitat de la planta de Apazapan ha entrat en funcionament a l'octubre del 2016 i ja es troba plenament operativa.
També Tunísia ha contribuït positivament amb una bona millora en marges basada en els plans d'eficiència i reducció de costos que s'han engegat, malgrat un entorn difícil i d'una feblesa de la demanda al país i als països veïns.
D'altra banda, els resultats es deterioren a Uruguai i es mantenen a Bangladesh com a conseqüència de la caiguda del mercat i de la deterioració de preus respectivament. A Bangladesh, l'acord aconseguit al desembre 2016 amb Lafarge Holcim per a l'adquisició de tres mòltes amb una capacitat de 2,2 milions de tones i que estar a costa de les autoritzacions reguladores dels organismes locals, permetrà acompanyar el fort creixement del mercat i millorar resultats gràcies al gran potencial de sinergies de l'operació.
El desenvolupament dels projectes d'increment de la capacitat de fabricació a Mèxic, Bolívia i Colòmbia segueix en línia amb el benvolgut en els respectius plans de negoci. L'entrada en funcionament dels dos primers s'ha produït en l'últim trimestre del 2016.
L'ampliació de la planta de Apazapan (Mèxic) suposarà un augment de capacitat de la filial mexicana del 20% (1,3 milions de tones), amb una inversió de 123 milions de USD. La nova planta del grup en Itacamba (Bolívia) i que va inaugurar a principis de febrer el President del país, Evo morales, té una capacitat de 0,9 milions de tones i ha suposat una inversió de 190 milions de USD. Així mateix, se segueix amb el cronograma previst en el projecte de construcció d'una nova planta d'1,35 milions de tones a Colòmbia, en associació amb el Grup colombià Corona.
Ciments Molins augmenta els beneficis un 26% el 2016
La cementera de Sant Vicenç dels Horts aconsegueix 64 milions d'euros, tot i la depreciació de les divises
28
de Febrer
de
2017
Act.
28
de Febrer
de
2017