El Govern de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, impulsarà una prova pilot al final d'any amb edificacions prefabricades, amb l'objectiu d'accelerar l'ampliació del parc" d'habitatge accessible amb un sistema més flexible i més ràpid, sobretot en solars buits sense ús i sense destinació definida, ha anunciat la tinent d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz.
"Estem parlant d'una nova línia que permet ser més flexible" i més ràpid, ha destacat en roda de premsa al costat del director general de l'Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya (Itec), Francisco Diéguez, que col·labora en el projecte, anomenat A prop.
Preguntats per la tipologia d'edificacions, han destacat que es pot construir qualsevol tipus amb aquesta metodologia, que només canvia la manera de construir, però no minva ni la capacitat ni la qualitat, ha garantit Diéguez.
Ortiz ha destacat que les edificacions industrials escurcen els terminis, ja que tenint en compte el procés de licitació i construcció, els habitatges poden estar disponibles en uns nou mesos, quan les metodologies convencionals poden tenir-les llestes en terminis de fins a uns cinc anys.
Ha destacat que la intenció del Govern Colau és que aquest tipus de construcció s'utilitzi en espais disponibles en tots els districtes, i no construir barris o zones basats en aquesta metodologia, que s'utilitza des de fa anys en ciutats com Copenhaguen i Londres, i en la majoria de les del Japó i els Estats Units, ha ressaltat.
Aquesta línia complementa el Pla d'Habitatge de l'Ajuntament, la "maquinària del qual la construcció d'habitatge està al 120%", ha assegurat Ortiz, que ha assenyalat que aquest sistema és més flexible i permet fer construccions provisionals, que no desentonaran amb l'entorn, ha garantit.