El grau d’Administració i Direcció d'Empreses d’UManresa, campus integrat en la Universitat Central de Catalunya, ha creat un programa de debat i reflexió per fomentar l'hàbit de la lectura especialitzada i desenvolupar les habilitats d’argumentació dels seus alumnes. Cada estudiant haurà de llegir 40 llibres d’economia i empresa durant la carrera, 10 cada curs, a més de documentar-se sobre l’actualitat econòmica i empresarial per participar en debats puntuables per la nota final.
Aquest és el punt de partida del programa de foment de la lectura especialitzada que posa en marxa el grau. “Si un premi Nobel d’Economia ha formulat una nova teoria econòmica, el més lògic és que llegim el llibre que ha escrit ell mateix en comptes d’esperar a que un professor ens en parli a classe”, afirma el director dels estudis d’Empresa, Marc Bernadich, que afegeix: “Quan siguin professionals, no només se’ls exigirà que estiguin al dia, sinó també que aterrin el que aprenen de forma continuada i tinguin la capacitat i l’esperit crític per argumentar-ho i posicionar-se”.
Els estudis d’Empresa d’UManresa pretenen formar els alumnes que més llegeixen de Catalunya per tal que accedeixin al món professional amb aquest hàbit creat. La iniciativa s’emmarca en un "ambiciós projecte educatiu experiencial i d’apropament a la realitat professional", reforçat per la metodologia de la simulació (amb el Centre Internacional de Simulació, un centre d’innovació en simulació pioner al sud d’Europa) i el Programa Prèmium, que garanteix a l’alumnat pràctiques remunerades en empreses de primer nivell des del segon curs de carrera
Aquest any està en fase de proves i la voluntat és que sigui definitiu pel curs 2022-23. La previsió és organitzar una quarantena de debats en els quatre cursos d'ADE, tant sobre els llibres especialitzats com sobre l'actualitat econòmica internacional. Uns debats que estaran moderats per periodistes i en els quals ja s'hi han sumat Ernest Macià, de Catalunya Ràdio, i Iu Forn, director de l’Agència Catalana de Notícies.