• Territori
  • El Port de Barcelona ja té acceleradora pròpia

El Port de Barcelona ja té acceleradora pròpia

La infraestructura portuària impulsa un programa per a startups per millorar l'eficiència de l'enclavament

La direcció del Port de Barcelona durant la presentació del programa d'acceleració
La direcció del Port de Barcelona durant la presentació del programa d'acceleració
Europa Press
04 d'Octubre de 2016
Act. 04 d'Octubre de 2016
El Port de Barcelona ha impulsat el Port Challenge Barcelona, un programa de col·laboració públic-privada d'acceleració d'empreses de base tecnològica per millorar l'eficiència i la competitivitat de la comunitat portuària i logística.

Així ho han explicat aquest dimarts en roda de premsa el president del port de Barcelona, Sixte Cambra; l'adjunt a la direcció general, Pedro Arellano, i el director del Founder Institute Barcelona, Urs Rothmayr, que col·labora en el projecte com una de les acceleradores de startups més importants del món, amb deu edicions del seu programa internacional a Espanya i que ha creat més de 70 empreses.

Cambra ha destacat que després d'emprendre l'ampliació del recinte portuari, ara el port està centrat en l'eficiència de les seves cadenes logístiques a través de la innovació.

"Barcelona és el principal hub tecnològic del sud d'Europa, i conscients d'aquesta realitat volem formar part", ha destacat Cambra, que ha sostingut que les empreses digitals amb base a Barcelona generen 15.000 llocs de treball d'alta qualificació, el 50% de les companyies s'han creat a l'últim lustre i totes tenen visió internacional i que en 2015 es van invertir més de 1.000 milions d'euros en companyies tecnològiques creades a Barcelona.

El programa, que durarà tres mesos i mig i té una trentena de mentors, arrencarà a final de novembre, si bé prèviament s'organitzaran sessions de presentació del curs, que començarà amb uns 25 emprenedors.

Tot i això, Rothmayr ha explicat que és possible que aquesta xifra es redueixi a una desena de participants en la recta final del programa, a la qual només podran arribar els emprenedors que crein una empresa SL.

"ADN emprenedor" 
Per fer el curs, els aspirants hauran de fer un test predictiu que determinarà si la persona té "ADN d'emprenedor", segons ha dit Rothmayr, que ha afegit que el curs comprèn des de la idea i el pla de negoci fins a la preparació de l'empresa per al seu llançament.

Arellano ha explicat que el model vol generar empreses a l'entorn de tendències com l'internet de les coses, el big data, la impressió 3D i la realitat augmentada, entre d'altres.

Una vegada finalitzat el curs, que té un cost de 950 euros, es premiarà a la millor startup de l'edició, i als participants que finalitzin un projecte amb impacte en el sector portuari se'ls reemborsarà el cost del programa.

El curs també té la implicació del Barcelona Tech City, Barcelona Activa, la Cambra de Comerç de Barcelona, Catalunya Emprèn i business angels d'Iese i Esade.