L'empresa gironina Globalimar Europa, amb seu a Llagostera (Gironès), obre una etapa de creixement amb l'objectiu d'obrir-se a nous mercats. La firma, que produeix i comercialitza productes de mar congelats, invertirà 7 milions d'euros per convertir una antiga nau en un magatzem frigorífic, on també traslladarà les oficines. Les instal·lacions, situades a l'entrada del poble, ocupen 11.000 metres quadrats. Globalimar subratlla que, amb aquesta inversió, augmentarà la capacitat de producció, crearà 30 nous llocs de treball i també desenvoluparà noves línies de producte. El CEO, Joan Martí, subratlla que la inversió aportarà "més valor" al model d'empresa i permetrà continuar "potenciant la introducció de solucions innovadores al mercat".
Amb seus a Llagostera, Las Palmas de Gran Canaria, Pontevedra, Colorno (Itàlia) i Miami (Globalimar USA), l'empresa gironina importa els seus productes, sobretot, del sud-est asiàtic i el nord d'Europa (i en menor mesura, d'Amèrica). Els transforma a la planta que té al Bruc, els comercialitza i els exporta. Tot i la seva creixent internacionalització, el mercat majoritari de Globalimar és l'estat espanyol, en el que hi concentra el 80% de les seves vendes.
La seva gamma de producte se centra en varietats concretes de crustacis, peixos variats, surimis, cefalòpodes i bivalves. Des de fa quatre anys, en col·laboració amb la Fundació Alícia, Globalimar ha desenvolupat el projecte 'Cook&Ready to eat', per envasar productes del mar amb una nova tecnologia.