• Territori
  • L'energia solar tèrmica, l'alternativa per la indústria

L'energia solar tèrmica, l'alternativa per la indústria

L'Associació Polígons els Plans va reflexionar sobre la contribució de la indústria a un ecosistema més sostenible

El debat organitzat per l’Associació Polígons els Plans de la Conca d’Òdena |Cedida
El debat organitzat per l’Associació Polígons els Plans de la Conca d’Òdena |Cedida
Redacció VIA Empresa
11 de Juny de 2021
Act. 11 de Juny de 2021

L'adaptació del model productiu als Objectius de Desenvolupament Sostenible (OSD) va centrar la darrera sessió del cicle Debats cap a un model econòmic sostenible, organitzat per l’Associació Polígons els Plans de la Conca d’Òdena. Els ODS són els 17 objectius que marquen el full de ruta per avançar cap a un món més sostenible amb grans reptes com la pobresa, l'emergència climàtica o la igualtat de gènere.

 

"És un benefici per a les empreses, però també per a la societat en general”, va argumentar la directora de l’Associació Polígons els Plans, Rosa Vilarrubias. En aquest sentit, va assenyalar que des de l'entitat estan treballant en iniciatives per promoure l'ús de les energies renovables, reduir les emissions de carboni i organitzar jornades de conscienciació i de debat sobre aquest nou model econòmic sostenible.

L'energia solar tèrmica

El debat va posar sobre la taula l’energia solar tèrmica com una alternativa d’energia renovable per a la indústria. Antoni Castells, cap de desenvolupament solar a Ecotherm Austria, va explicar que “dos terços de la despesa energètica de la majoria d’indústries és consum tèrmic”: “Creiem que la tecnologia de la concentració solar que treballem pot ser una oportunitat per al món empresarial”.

 

L’energia solar tèrmica es diferencia de la fotovoltaica perquè concentra la llum solar, a través de làmines de miralls, i la transforma en calor. Aquesta energia tèrmica resultant es pot aplicar-la a diferents usos i generar vapor o aigua calenta a altes temperatures.

Repte local i empresarial

“Per assolir el repte que proposa l’Agenda 2030 és necessari la implicació de tothom perquè es tracta d’una agenda d’acció global", va emfatitzar Sandra Garcia, consultora experta en l'aplicació dels ODS en l'àmbit municipal. Així, va recalcar la importància que té el paper dels municipis i les empreses en aquest canvi cap a un món més sostenible.