• Territori
  • Ercros presenta un ERO a Cardona, Flix i Vila-seca

Ercros presenta un ERO a Cardona, Flix i Vila-seca

La química negocia els acomiadaments pel tancament de les tres plantes de producció de clor amb tecnologia de mercuri

L'accés d'una de les plantes d'Ercros
L'accés d'una de les plantes d'Ercros
Europa Press
Tarragona
31 d'Octubre de 2017
Act. 31 d'Octubre de 2017

Ercros ha iniciat aquest dilluns el procés de negociació amb els representants dels treballadors per acordar la reestructuració de personal derivada del tancament de les plantes de producció de clor amb tecnologia de mercuri, amb 132 treballadors afectats.

 

Segons ha informat la companyia en un comunicat, la reestructuració es produirà a les fàbriques de Flix i Vila-seca I (Tarragona), i també es tancarà la de Cardona (Barcelona), que és la que subministra matèria primera (clorur sòdic) a aquestes plantes.

En concret, dels 132 acomiadaments previstos, 34 pertanyen a la fàbrica de Cardona, 48 al complex de Tarragona i 50 a Flix.

 

Ercros ha indicat que està en condicions d'oferir recol·locació en altres centres del grup a les persones afectades, ja que el nombre de sol·licituds de jubilació parcial voluntària que ha rebut és de 145 treballadors.

Ercros va anunciar l'any passat que té previst invertir 53,7 milions d'euros fins el 2020 per adaptar-se a la normativa europea que obliga a deixar de produir clor mitjançant la tecnologia de mercuri a partir deL 2017.

Això suposarà el tancament de les plantes que fabriquen aquest material a Flix i Vila-seca (Tarragona) abans de l'11 de desembre d'aquest any i l'acomiadament de 132 treballadors, mentre que augmentarà la capacitat productiva de les plantes que fabriquen clor a través de membranes: una altra part de la factoria de Vila-seca i la situada a Sabiñánigo (Osca).

Actualment, el 62% del negoci d'Ercros l'aporten les divisions de química bàsica (41%) i plàstics (21%), que són les que estan associades al clor, mentre que un altre 30% correspon a la química intermèdia i el 8% que resta a la farmàcia, i la intenció del grup químic a mig termini és invertir aquests percentatges i que el negoci vinculat al clor redueixi el seu pes fins al voltant del 40%.