• Territori
  • Europa premia el compromís social de la demarcació de Barcelona

Europa premia el compromís social de la demarcació de Barcelona

Els premis EPSA reconeixen dos projectes de la Diputació per millorar la competitivitat turística i donar resposta a l'envelliment de la població

Lliurament del premi al projecte "Destinació Barcelona", recollit pel diputat adjunt de Turisme, Pere Regull | Diputació de Barcelona
Lliurament del premi al projecte "Destinació Barcelona", recollit pel diputat adjunt de Turisme, Pere Regull | Diputació de Barcelona
Redacció VIA Empresa
Barcelona
23 de Novembre de 2017
Act. 23 de Novembre de 2017

Els projectes Destinació Barcelona i Arranjament d’Habitatges han estat reconeguts com a Bona Pràctica en el Premi Europeu del Sector Públic (EPSA) 2017, que convoca l'Institut Europeu d'Administració Pública (EIPA) i que han estat atorgats aquest dimarts a Maastrich, a Holanda.

 

Aquests guardons estan es concedeixen a les administracions públiques europees amb l’objectiu de donar a conèixer experiències innovadores i de valor afegit. En aquesta convocatòria, un total de 34 candidatures d’entre les 150 presentades han rebut la mateixa distinció que la demarcació barcelonina.

El projecte Destinació Barcelona’ posa en valor el treball conjunt desenvolupat des de l’any 2011 entre la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de Turisme de Barcelona per millorar la competitivitat i descentralitzar l’oferta turística a la província. Aquesta governança multiescala ha permès la col·laboració en el camp de la promoció del sector, la creació de producte, la informació i  la intel·ligència turística.

 

Com a resultats es poden destacar el desenvolupament d’estadístiques i estudis sobre oferta i demanda, la creació de l’Observatori conjunt de turisme de Barcelona i comarques, el portal web Barcelona és molt més (397.841 visites el 2016) o la fusió dels dos Barcelona Convention Bureau (turisme de negocis).

El programa ‘Arranjament d’Habitatges’ té la finalitat de garantir les condicions d’accessibilitat, seguretat, higiene, habitabilitat i d’eficiència energètica mínimes a les llars de les persones grans o amb discapacitat més vulnerables, mitjançant la realització de reformes bàsiques.

La finalitat és donar resposta al repte de l’envelliment de la població i l’increment de les situacions de dependència a través d’un programa que permet allargar la vida al domicili, millorar el benestar de la persona mantenint el seu espai i la seva xarxa relacional. Actualment participen al programa 174 ajuntaments (un 66% del total de la demarcació de Barcelona), que fan 2.000 arranjaments l’any.