El grup català Europastry, especialista en el sector de masses congelades de brioixeria, ha invertit 6,5 milions d'euros per construir un centre d'innovació a BarberàdelVallès (Vallès Occidental). La planta, que compta amb una superfície total de 2.500 metres quadrats, treballa amb quatre línies de producció i hi treballen 90 persones, entre professionals de recerca i desenvolupament, enginyers i flequers que dissenyen futurs productes.
Es tracta d'un edifici que la companyia de congelats flequers anomena R+D Cereal (Center for Research Europastry Advanced Lab), i és el segon a Catalunya -l'altre es va inaugurar el 2016 a Sant Joan Despí (Baix Llobregat)-. En total, la companyia té uns altres quatre centres a Europa i un als Estats Units.
La firma va invertir el 2023 107 milions d'euros en recerca i desenvolupament i tecnologia
La firma va invertir el 2023 107 milions d'euros en recerca i desenvolupament i tecnologia, cosa que va permetre llançar 480 nous productes i es van dur a terme més de 1.500 projectes d'R+D en els centres Cereal. Aquest nou laboratori se suma a l'existent a Sant Joan Despí des del 2016, consolidant Barcelona com un centre neuràlgic d'innovació al sector forner a escala mundial.