• Territori
  • El G10 formalitza la seva estructura de governança per impulsar la transformació de Lleida

El G10 formalitza la seva estructura de governança per impulsar la transformació de Lleida

Institucions públiques, empreses, sindicats i centres de coneixement signen un nou conveni de col·laboració

Representants del G10 a Lleida | ACN
Representants del G10 a Lleida | ACN
Redacció VIA Empresa
Lleida
11 de Desembre de 2024
Act. 11 de Desembre de 2024

Els membres del G10 han signat el conveni de col·laboració que formalitza la seva estructura de governança i consolida el compromís amb el desenvolupament econòmic i social del territori. L’aliança reuneix institucions públiques, empreses, sindicats i centres de coneixement i amb l’acord pretenen consolidar una figura de governança única, reconeguda internacionalment per la capacitat d’integrar tots aquests agents en un “model de col·laboració exemplar”. L’objectiu és consolidar una visió col·lectiva, sostenible i transformadora per a Lleida, el Pirineu i l’Aran. Des del seu inici el 2019, el G10 ha desenvolupat més de 50 actuacions de mobilitat i ha mobilitzat més de 17 milions d'euros.

 

El G10 ha impulsat projectes innovadors i transformadors amb el suport d’organismes internacionals com la Comissió Europea i l'OCDE. Els seus responsables asseguren que l’aliança dels agents que l’integren s’ha consolidat com un “model exemplar” de col·laboració per afrontar els reptes globals des d’una perspectiva local.

Durant l’acte de signatura que ha tingut lloc aquest dimarts, el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, ha destacat que la signatura “blinda” un model de governança que ha esdevingut una “referència internacional” en la promoció de models econòmics verds, digitalitzats i resilients.

 

Des del seu inici el 2019, el G10 ha desenvolupat més de 50 actuacions de mobilitat i ha mobilitzat més de 17 milions d'euros

També s’ha subratllat la importància de continuar treballant alineats per assolir els 15 objectius fixats per al 2035, incloent-hi la creació de biopolígons, l’adopció massiva de tecnologies en el sector primari i la millora de l’oferta formativa.

Per la seva banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha explicat que és positiu que gràcies a la visió global sobre el futur desenvolupament de Lleida, Pirineu i Aran, tots els actors socials mantenen un mateix objectiu: “fer arrelar projectes de vida als municipis”.

Entre els projectes més recents, destaquen la posada en marxa del LB4TI, un laboratori dedicat a captar finançament públic i privat per impulsar iniciatives transformadores, amb una inversió prevista de 176,7 milions d'euros. Aquesta eina clau pretén posicionar Lleida com un territori líder en innovació i sostenibilitat.

Amb aquest conveni, el G10 reafirma el seu compromís amb un futur compartit, ple d’oportunitats i desenvolupament sostenible per al conjunt del territori. Els seus impulsors defineixen l’acte d’avui com una “fita històrica” i asseguren que simbolitza l’inici d’una nova etapa.