• Territori
  • Girona acull la primera fira catalana sobre el blockchain

Girona acull la primera fira catalana sobre el blockchain

La plataforma Vocdoni presentarà la seva tecnologia de vot digital a Girona

Presentació de la fira de blockchain a Girona | Cedida
Presentació de la fira de blockchain a Girona | Cedida
Redacción VIA Empresa
14 de Setembre de 2021

Girona acollirà el 17 de setembre la primera fira catalana sobre el blockchain amb l'objectiu d'obrir aquesta tecnologia a la societat per tal de fomentar la seva aplicació. BxCat està impulsada pel Centre Blockchain de Catalunya, una organització impulsada per la Cambra de Comerç de Barcelona i el Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat per promoure l’adopció d’actius digitals i tecnologies descentralitzades.

La fira s’estructurarà a l’entorn d’un programa d’activitats amb tretze ponències i cinc taules rodones i casos d’ús. Es tracta d'un espai per a les empreses del territori, on tindran l'oportunitat de donar-se a conèixer, d'explicar el seu projecte i de crear sinergies amb tota mena d'actors.

El vot digital, els NFT o les criptomonedes seran algunes de les temàtiques que s'abordaran.

El vot digital

La plataforma Vocdoni de l'empresa Aragon Labs AG presentarà els seus avenços en el vot digital. Vocdoni porta 3 anys treballant amb l’objectiu d’assolir la tecnologia que permeti la celebració d’unes eleccions amb vot digital. "La tecnologia està molt a punt i es tracta d’un tema que depèn més de la voluntat política que del desenvolupament tecnològic", destaca en un comunicat Roger Baig, Senior Project Manager de la companyia.

Aquesta plataforma i protocol de vot digital segur ja permet actualment l'organització d'una gran quantitat de votacions des d'enquestes o referèndums a altres més complexes com les que es realitzen en Assemblees Generals i Juntes d'Accionistes o pressupostos participatius. 

Vocdoni és un projecte de codi lliure que fa ús de tecnologies descentralitzades, com blockchain, que impliquen un canvi de paradigma en els sistemes de vot digital tradicionals, que són privatius, no es poden auditar obertament i s'executen en servidors centralitzats. És un projecte recolzat per Aragon Association, líder mundial en solucions de governança descentralitzada.