• Territori
  • Haribo amplia la fàbrica de Cornellà del Terri

Haribo amplia la fàbrica de Cornellà del Terri

La companyia alemanya de caramels de goma vol arribar a produir 54.000 tones anuals

Els populars Haribo es produeixen a Girona
Els populars Haribo es produeixen a Girona
Europa Press
29 d'Abril de 2016
Act. 29 d'Abril de 2016
Haribo Espanya vol ampliar la fàbrica de Cornellà del Terri (Girona), dedicada a la producció de caramels de goma i gels dolços, amb l'objectiu de tenir una capacitat de producció de 54.000 tones anuals.

La companyia ha rebut l'autorització ambiental de la Generalitat per ampliar la producció en aquesta factoria, que actualment té al voltant de 500 treballadors, segons publica aquest divendres el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc).

L'objectiu d'aquesta ampliació és introduir dues línies per a la cocció de pasta de caramel, ampliar la central frigorífica, incorporar nova maquinària -dos condensadors, un climatitzador i dues bombes-, ampliar la instal·lació de baixa tensió i el tractament físic-químic, i millorar el sistema de centrifugació de fangs de l'estació depuradora d'aigües residuals.

Aquesta factoria, operativa des del 1995, exporta gairebé a tots els països de UE, Rússia, Turquia, Suïssa, EUA, Amèrica Llatina i Angola.

Haribo és líder al mercat espanyol de caramels amb una participació de mercat del 26,8 sobre el total de caramel tou -segons dades de la seva web-, i és la marca de caramels amb més creixement.

La multinacional distribueix a Espanya diversos tipus de caramels tous, com caramels de goma, regalèssia o gels dolços, marshmallows sota la marca Haribo Chamallows, i caramels mastegables sota la marca Maoam.