Els hotels de Barcelona són els segons més cars de tot l'Estat. Així s'extreu del Baròmetre del Sector hoteler de Cushman & Wakefield, que posa de relleu que la capital catalana registra creixements del 13,6% en els seus ingressos per habitació disponible amb uns preus per nit de 150 euros de mitjana, un 8,5% més que l'any anterior i una ocupació del 81,5%. Per davant de la ciutat comtal, hi ha Marbella, on el preu s'eleva fins els 215,21 euros la nit i, a la tercera posició, Balears, on s'hi paguen 143,6 euros de mitjana. La mitjana estatal és de 120 euros, un 5,1% més que el 2018. Malgrat aquestes bones xifres, les patronals d'hotels i apartaments denunciarà davant la Justícia la proposta de l'Ajuntament de Barcelona d'aplicar un recàrrec de 4 euros a la taxa turística sobre l'allotjament.
A més, xifres a banda, avisen que s'hauran d'afrontar a riscos com el Brexit i la fallida de Thomas Cook, la situació política i civil que derivarà de la sentencia del judici del procès, els problemes d'inseguretat a la ciutat, i el posible canvi de cicle i l'entrada de l'economia mundial en una nova etapa de recessió.
Pel que fa als ingressos de les habitacions disponibles dels hotels de l'Estat, s'han incrementat una mitjana del 6,6% entre gener i setembre del 2019, un "excel·lent exercici" que pot veure's tocat per la fallida de Thomas Cook. Madrid encara veu com els seus ingressos s'enlairen més fins el 14,4%, seguida de Barcelona (13,6%), Alacant (11,9%) i Sevilla (10,5%).
L'informe apunta, a més, que els hotels estatals també han millorat en ocupació -un 1,4% més- i en preu mitjà per habitació ocupada -un 5,1%- més-. Màlaga se situa líder en ocupació amb un 84%, seguida de Barcelona amb un 81,5% -un 2,9% més que l'any anterior-, sent les dues úniques destinacions de l'Estat que superen el 80%.