10
de Febrer
de
2016
Act.
10
de Febrer
de
2016
El 80% dels bars i restaurants que obren al Vallès Oriental tanquen al cap d'un o dos anys. El Gremi d'Hosteleria de la comarca atribueix aquesta dada a l'intrusisme i la inexperiència dels nous emprenedors. El "fracàs" és major quan els locals s'obren al centre de Granollers, mentre que els negocis situats a la perifèria "aguanten més temps". El Gremi considera que hi ha un "desconeixement del sector" i que els empresaris no tenen en compte els costos del lloguer del local o els proveïdors. Malgrat tot, la comarca compta també amb una cinquantena de restaurants amb més de 50 anys de vida.
El president del Gremi d'Hosteleria del Vallès Oriental, David Vázquez, ha avisat que emprendre un negoci de restauració no és tan fàcil. "Tothom s'hi veu en cor", lamenta. En aquest sentit, assenyala que aproximadament 8 de cada 10 nous bars o restaurants que s'obren al Vallès Oriental acaben tancant al cap d'un o dos anys. Es tracta sovint d'emprenedors que estaven a l'atur o de persones que han vist en la restauració una oportunitat de negoci. David Vázquez alerta del "desconeixement del sector", "l'intrusisme" i la "inexperiència".
Segons el president, els locals fracassen pels costos dels lloguers o per no tenir "ben encarrilats" factors com els proveïdors. "El públic dels restaurant cada vegada té més cultura del món de la gastronomia; els cambrers i els professionals han de complir les expectatives", assenyala.
El Gremi, tot i això, admet que el sector "ha anat tirant" durant la crisi. Vázquez considera que obrir un restaurant pot ser una possibilitat de negoci, però assenyala que cal preparació i coneixement. "Penalitza molt el fet que el personal no estigui preparat", afegeix.
Un exemple al carrer Ponent de Granollers
Al carrer Ponent de Granollers, prop del centre de la ciutat, hi ha un local amb un parell de cartells on s'hi pot llegir "es lloga". Abans havia estat un restaurant que va haver de tancar el cap de poc més de l'any de vida. Al vidre encara hi ha els adhesius del "trip advisor" i dels "tiquets restaurants". L'interior està buit, i en una de les parets encara s'hi pot veure un cartell amb el nom de l'antic restaurant: "L'Original"
El Vallès Oriental, però, compta també amb una cinquantena de restaurants amb més de 50 anys de vida. El sector té un "caràcter molt marcat" a la comarca i hi ha locals de tota la vida que segueixen funcionant als centres de ciutats i pobles de la zona, explica Vázquez. La històrica Fonda Europa, segons el president del Gremi, és "segurament el punt d'atracció més important que té Granollers".
El president del Gremi d'Hosteleria del Vallès Oriental, David Vázquez, ha avisat que emprendre un negoci de restauració no és tan fàcil. "Tothom s'hi veu en cor", lamenta. En aquest sentit, assenyala que aproximadament 8 de cada 10 nous bars o restaurants que s'obren al Vallès Oriental acaben tancant al cap d'un o dos anys. Es tracta sovint d'emprenedors que estaven a l'atur o de persones que han vist en la restauració una oportunitat de negoci. David Vázquez alerta del "desconeixement del sector", "l'intrusisme" i la "inexperiència".
Segons el president, els locals fracassen pels costos dels lloguers o per no tenir "ben encarrilats" factors com els proveïdors. "El públic dels restaurant cada vegada té més cultura del món de la gastronomia; els cambrers i els professionals han de complir les expectatives", assenyala.
El Gremi, tot i això, admet que el sector "ha anat tirant" durant la crisi. Vázquez considera que obrir un restaurant pot ser una possibilitat de negoci, però assenyala que cal preparació i coneixement. "Penalitza molt el fet que el personal no estigui preparat", afegeix.
Un exemple al carrer Ponent de Granollers
Al carrer Ponent de Granollers, prop del centre de la ciutat, hi ha un local amb un parell de cartells on s'hi pot llegir "es lloga". Abans havia estat un restaurant que va haver de tancar el cap de poc més de l'any de vida. Al vidre encara hi ha els adhesius del "trip advisor" i dels "tiquets restaurants". L'interior està buit, i en una de les parets encara s'hi pot veure un cartell amb el nom de l'antic restaurant: "L'Original"
El Vallès Oriental, però, compta també amb una cinquantena de restaurants amb més de 50 anys de vida. El sector té un "caràcter molt marcat" a la comarca i hi ha locals de tota la vida que segueixen funcionant als centres de ciutats i pobles de la zona, explica Vázquez. La històrica Fonda Europa, segons el president del Gremi, és "segurament el punt d'atracció més important que té Granollers".