• Territori
  • La Cecot escalfa motors per a una nova Nit de l'Empresari

La Cecot escalfa motors per a una nova Nit de l'Empresari

La patronal posa en marxa una nova edició dels Reconeixements al Progrés Empresarial i del seu sopar anual

Imatge de la trobada de la Cecot amb els col·laboradors de l'entitat
Imatge de la trobada de la Cecot amb els col·laboradors de l'entitat
Redacció VIA Empresa
17 de Juny de 2016
Act. 17 de Juny de 2016
Aquesta setmana ha tingut lloc a la seu de la Cecot una trobada de la presidència de l'entitat amb els patrocinadors i col·laboradors de la 22a edició dels Reconeixements al Progrés Empresarial i de la Nit de l'empresari.

Entre els assistents a la trobada hi havia presents: Jordi Nicolau, director territorial de CaixaBank a Barcelona; Ramon Pastor, vicepresident i director general d'HP Impressió en Gran format i 3D; Miquel Soler, director general de Prevint, i els representants de les empreses Serafí Indústria Gràfica, Sanmy, DKV, Mina d'Aigües, Cerezo, Tick Translations, Diari de Terrassa i Viaempresa. L'esdeveniment compta també amb la implicació i el patrocini d'empreses com Movistar, Helvetia, Endesa, Diari Ara o Stern Motor.

Durant la reunió el president de la Cecot, Antoni Abad, ha anticipat als assistents que la 22a edició de La Nit de l'Empresari torna a la capital catalana el proper dijous 20 d'octubre i repeteix ubicació: l'Auditori de Barcelona. Mitjançant el qüestionari de valoració a posteriori, els assistents de l'edició 2015 van puntuar amb mitjanes de 8 i 9 sobre 10 els espais, els accessos, el programa i la distribució, i la comissió organitzadora ha decidit tornar-hi aquest any.

Barcelona permet a l'organització de l'esdeveniment trobar espais amb possibilitat d'acollir un acte per a més de mil persones, en un mes d'octubre, i en un format com el que l'entitat va posar en marxa l'any 2014 i que va suposar un trencament respecte a les vint edicions anteriors de La Nit de l'Empresari. "No obstant, no podem i no volem deixar de dir que és un acte de Vallès, amb presència important d'industrials, empresaris/es, directius/ves i executius/ves del Vallès, en el seu conjunt, però portat a la capital catalana", ha informat Abad.

Si l'any 2015 l'eix discursiu de la Nit versava sobre les eines, la gestió i el lideratge en temps de VUCA, [una terminologia aplicada al management, les sigles de la quals respon als termes de Volatility (volàtil), Uncertainty (incert), Complexity (complexe) i Ambiguity (ambigu)] enguany la reflexió que vol traslladar el Comitè Executiu de la Cecot es centra en la necessitat d'evolucionar. "Cal fer un salt evolutiu però aquesta vegada de manera disruptiva", explica Abad, "hi ha hagut una crisi, un sotrac a nivell global, un trencament de models, d'inèrcies i de maneres de fer. Això ens ha portat a nous paradigmes socials, empresarials i econòmics, amb unes dinàmiques molt noves que requereixen d'un estil de lideratge i gestió diferent al que estàvem habituats". Aquesta situació ha obligat les empreses a accelerar les adaptacions i fer evolucionar els processos productius, de comercialització, de relació amb els clients, etc. i a estar constantment amatents als canvis de tendències, molt més ràpids i bruscs del que estaven acostumades.

Cal, doncs, tornar a donar un pas més i per al Comitè Executiu de la Cecot no es tracta únicament d'una transformació sinó que s'ha d'apostar per fer una re-evolució en diferents àmbits, un salt endavant de marcat caràcter exponencial i per sobre d'una lenta progressió lineal.

Re-evolució
En l'àmbit productiu es parla de la 4a revolució industrial, i en aquest sentit la Cecot sempre ha reivindicat el pes de la indústria en el progrés dels territoris i de la necessitat d'impulsar polítiques industrials. Però la reindustrialització que s'està plantejant aquests dies es basa en nous models productius encaminats a la connectivitat de les coses i caracteritzada per la digitalització. I això comporta inevitablement haver de provocar una re-evolució de l'actual marc laboral i del model de formació professional d'acord amb aquesta nova reindustrialització. Per impulsar tots aquests canvis es requereix d'un pensament no convencional, una nova manera de fer front a les problemàtiques que sorgeixen.

I, des de la Cecot, encara s'afegeix la necessitat de fer re-evolucionar, mitjançant el debat, el paper dels agents socials i econòmics en aquest nou entorn. Des de les organitzacions empresarials com la Cecot hem de ser capaços d'ajudar les empreses, sobre tot a les microempreses, pimes i autònoms a gestionar en aquest nou entorn i a anticipar-nos a definir nous horitzons.