24
de Setembre
de
2013
El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Josep Maria Monfort, el rector de la UdL, Roberto Fernández, i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, han inaugurat aquest dimarts les instal·lacions del Fruitcentre, ubicat al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCITAL).
El Fruitcentre de l'IRTA esdevé un centre pioner a Europa en el seguiment de la postproducció de la fruita. Amb una inversió de 14,2 milions d'euros, s'ha posat en funcionament un edifici de 4.200 metres quadrats en el qual treballaran prop de 120 persones, 40 de les quals són investigadors de diferents àmbits de la cadena de la fruita, des de l'arbre fins al consumidor.
El Fruitcentre disposarà de 6 plantes pilot i 23 laboratoris en una superfície construïda total de 6.356 metres quadrats, en una parcel·la de 4.201 metres quadrats distribuïts en quatre plantes. Les plantes pilot de noves tecnologies de la conservació, confecció i envasament de fruita fresca, 4a i 5a gamma, enginyeria del fred, i d'agents de biocontrol permetran testar noves tecnologies, escalar processos i desenvolupar nous productes.
Així, tecnologies com ara l'atmosfera dinàmica o la mesura no destructiva de la qualitat en la línia de confecció, el desenvolupament de nous productes de 4a gamma o l'establiment de les condicions de conservació de les noves varietats desenvolupades en el programa de millora genètica són exemples de les activitats que es desenvoluparan en aquestes plantes pilot.
El Fruitcentre de l'IRTA esdevé un centre pioner a Europa en el seguiment de la postproducció de la fruita. Amb una inversió de 14,2 milions d'euros, s'ha posat en funcionament un edifici de 4.200 metres quadrats en el qual treballaran prop de 120 persones, 40 de les quals són investigadors de diferents àmbits de la cadena de la fruita, des de l'arbre fins al consumidor.
El Fruitcentre disposarà de 6 plantes pilot i 23 laboratoris en una superfície construïda total de 6.356 metres quadrats, en una parcel·la de 4.201 metres quadrats distribuïts en quatre plantes. Les plantes pilot de noves tecnologies de la conservació, confecció i envasament de fruita fresca, 4a i 5a gamma, enginyeria del fred, i d'agents de biocontrol permetran testar noves tecnologies, escalar processos i desenvolupar nous productes.
Així, tecnologies com ara l'atmosfera dinàmica o la mesura no destructiva de la qualitat en la línia de confecció, el desenvolupament de nous productes de 4a gamma o l'establiment de les condicions de conservació de les noves varietats desenvolupades en el programa de millora genètica són exemples de les activitats que es desenvoluparan en aquestes plantes pilot.