• Territori
  • Més de 22.000 llocs de feina a Barcelona

Més de 22.000 llocs de feina a Barcelona

Els Serveis Locals d'Ocupació volen millorar l'ocupabilitat de les persones a l'atur i cobrir les necessitats de les empreses

Actuar correctament en una entrevsita de treball dóna punts per aconseguir el lloc de feina
Actuar correctament en una entrevsita de treball dóna punts per aconseguir el lloc de feina
Redacció VIA Empresa
Barcelona
10 d'Octubre de 2017
Act. 10 d'Octubre de 2017

Millorar l'ocupabilitat de les persones a l'atur, establir vincles amb les empreses per detectar quines són les seves necessitats i assessorar-les per cobrir els diferents perfils professionals que busquen. Aquestes són només algunes de les principals línies d'actuació dels 137 Serveis Locals d'Ocupació (SLO), impulsats per la Diputació de Barcelona, que donen cobertura a un total de 239 municipis de la demaració de Barcelona a través de la plataforma telemàtica Xaloc.

 

D'aquesta manera, els SLO han aconseguit 22.622 insercions i una taxa d’inserció laboral del 22,02% durant el primer semestre de l'any.  Alhora, també han atès més de 76.500 persones demandants d’ocupació i han gestionat 10.986 ofertes de feina. El perfil majoritari és dona (un 51%) d’entre 30 a 49 anys (52,6%). 

Les feines més demandades

Aquestes ofertes demanden majoritàriament els estudis obligatoris (55,8%) amb castellà i català com a idiomes principals. Les cinc ocupacions més demandades són: empleats domèstics, personal de neteja i peons (26%), treballadors dels serveis de restauració, personals, protecció i venedors (21%), artesans i treballadors qualificats de les indústries manufactureres i la construcció (13%), empleats comptables, administratius i altres empleats d’oficines (14,6%) i tècnics i professionals de suport (11%).

 

Al mateix temps, també s'han atès 9.882 empreses, principalment del sector serveis (77%) i la indústria (17%). Les empreses de menys de 50 treballadors són les que tenen més relació amb aquests dispositius locals. La comarca del Vallès Occidental, amb un 31% destaca al capdavant de la taxa d’inserció per comarques, mentre que Moianès (10,4%) i Garraf (9,4%) han registrat les taxes més baixes.