El millor arròs d’Espanya es català, concretament, d'Altafulla. El restaurant Voramar ha estat el guanyador del primer concurs de millors arrossos de l’Espanya, on han participat més de 1.000 restauradors.
La recepta, un arròs cremós amb xiitake i presa ibèrica amb maionesa de foie, elaborat per la xef Sara Nicolás del restaurant Voramar ha rebut el primer premi gràcies a "l’equilibri entre aroma, textura i sabor al plat", segons han informat en un comunicat.
El concurs, impulsat per la Federació Espanyola d’Hostaleria (FEHR) i la Federació de Cuiners i Rebosters d’Espanya (FACYRE) i amb el suport d’Unilever Food Solutions, té l’objectiu de dinamitzar el consum d’arròs fora de les llars.
El president de la Federació Espanyola d’Hostaleria, José Luis Yzuel, ha destacat que “cada any es consumeixen 247.000 tones d’arròs a Espanya, 6 quilos d’arròs per persona i any, una xifra superior a la mitjana europea, que està en els 4,7 quilos”.