
El passat dimarts 18 de febrer, l’Espai Curriu de Cal Rosal va acollir la Nit del Turisme del Berguedà 2025, una trobada que va reunir més d’un centenar de professionals del sector per establir sinergies, compartir inquietuds i enfortir la xarxa turística de la comarca. L’esdeveniment va esdevenir un punt de trobada clau per impulsar la cooperació entre empreses i institucions.
L'esdeveniment va arrencar amb una sessió de cites llampec, on 34 agents turístics van poder conèixer-se, intercanviar experiències i establir noves aliances per dinamitzar el turisme a la comarca. Aquest format àgil i dinàmic, tan de moda al món empresarial, va afavorir la creació de contactes clau entre allotjaments, restauradors, empreses d’activitats i altres serveis turístics, generant oportunitats de col·laboració i creixement.
Més tard, el periodista David Jobé va sumar-se a la jornada amb una ponència molt relacionada amb la primera part de la nit. Amb el títol Berguedà, tens una cita, va oferir una reflexió crítica i constructiva sobre els reptes i oportunitats del sector. A través d’un discurs amè i provocador, Jobé va posar sobre la taula aspectes clau com l’autenticitat, la importància del paisatge, l’acolliment o l’impacte del turisme en l’economia local. Al final de la seva intervenció, va resumir l’essència de la trobada en vuit paraules clau, sintetitzant les inquietuds i aspiracions del sector.
Sílvia Culell, presidenta d'Hostaleria i Turisme del Berguedà: "Tenim allotjaments de qualitat, gastronomia diferenciadora i un munt d’activitats variades que enriqueixen el patrimoni cultural i paisatgístic de la comarca"
La presidenta d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, Sílvia Culell, va valorar molt positivament la vetllada i va defensar la importància del sector per la comarca. “Cada vegada que se’ns cita demostrem que complim amb tots els requisits per ser destinació turística de qualitat. Tenim allotjaments de qualitat, gastronomia diferenciadora i un munt d’activitats variades que enriqueixen el patrimoni cultural i paisatgístic de la comarca. Cal seguir treballant en aquesta direcció de manera conjunta”.