• Territori
  • La pandèmia dona ales al càmping català

La pandèmia dona ales al càmping català

A Catalunya hi ha unes 271.000 places de càmping que generen més de 13.500 llocs de treball.

El sector del càmping representa aproximadament un terç del sector turístic a Catalunya | Cedida
El sector del càmping representa aproximadament un terç del sector turístic a Catalunya | Cedida
Redacción VIA Empresa
03 de Març de 2022
Act. 03 de Març de 2022

El càmping català ha guanyat pes dins del sector turístic durant els dos anys de pandèmia i ha refermat el seu potencial. El pes relatiu del sector a Catalunya en el conjunt del turisme ha arribat al 31%, incrementant-se un 10% respecte el 2019. Són dades de CaixaBank facilitades a la Federació Catalana de Càmpings. Per l'entitat, aquesta realitat posa de relleu que els establiments han resistit millor la crisi del coronavirus.

 

L'estudi posa xifres al lideratge del càmping català en el conjunt de l'Estat. L'ocupació del sector durant el 2020 va ser del 35,4%, gairebé 4 punts més que la mitjana espanyola. A més, situa els càmpings catalans al capdavant en número de places (amb 271.419 places, el 35% del total del sector a Espanya) i també de capacitat dels establiments (941 places, mentre que la mitjana estatal és de 645 places).  "Aquests indicadors demostren que els càmpings catalans són un sector amb una gran potència i referent a  nivell nacional i internacional", destaca l'entitat.

"Persecució" de les administracions

Segons la Federació Catalana de Càmpings, aquest augment de força i els nous hàbits dels turistes, que prefereixen allotjaments que els permetin estar en contacte amb la natura, ha fet despertar l'interès de fons d'inversió estrangers. Tradicionalment, els càmpings catalans han estat en mans d'empreses familiars arrelades al territori. 

 

En aquest context, la federació, que representa el 70% dels càmpings catalans, alerta de les dificultats de mantenir el lideratge i la propietat familiar. L'entitat ho veu complicat "si l’administració segueix posant pals a les rodes i no elimina els obstacles que impedeixen als empresaris avançar i dur a terme les reformes necessàries perquè els seus establiments puguin continuar sent competitius".

"La Federació lamenta la persecució a què està sotmès el sector per part de l’administració amb gran quantitat de normatives i instruccions tècniques que són de molt difícil i inassolible aplicació", emfatitzen. A Catalunya hi ha unes 271.000 places de càmping que generen més de 13.500 llocs de treball.